woensdag 3 juni 2009

Rozendaal 25e Bedriegertjesloop 6,1 km – 24,16 min – 10e Plaats

Na afloop van de wedstrijd nog even samen met Theo Stronks op de foto

Op de site van Denis de Vries staat het volgende onderschrift bij deze foto: Voormalig loopvijand Stronks heeft de zwemband rond zijn middel weggedaan, maar draagt deze nu om zijn nek.(Ik vat het op als een groot compliment Theo!)

Een leuke en gezellige maar ook een pittige loop, dat is de Bedriegertjesloop in Rozendaal. De loop wordt dit jaar voor de 25e keer georganiseerd en alle deelnemers krijgen na afloop van de wedstrijd dan ook een jubileumshirt mee naar huis. De laatste keer dat ik hier meegelopen heb is in 2005 geweest en het eerste dat me opvalt, is dat er een andere locatie is om je in te schrijven voor deze loop. Ook de start en finish vinden op deze plek plaats.
Om 19.10 uur is de start van de 11 kilometer en ik moedig Judith, Marieke, Wim, Henk Lammers en Theo nog even aan voordat Henk Mengers en ik tien minuten later worden weggeschoten. Het weer wordt wat bewolkt en net na de start vallen de eerste regendruppels maar gelukkig blijft het hierbij. De eerste kilometer is meteen de moeilijkste van de hele wedstrijd en het loopt langs de begraafplaats vrij constant naar boven. De kilometers staan aangegeven maar of ze allemaal op de goede plek staan betwijfel ik een beetje.

Ik loop vrij constant rond de tiende positie en het gaat voor mijn gevoel beter dan afgelopen zaterdag tijdens de Gerard Tebroke Memorialloop. Wel heb ik heel de tijd in gedachten dat we, net zoals in 2005 nog door een kuil moeten maar dit blijkt dit jaar niet het geval te zijn. Dat valt dus al weer mee. Op ongeveer de helft van de route hebben we voor mijn gevoel het hoogste punt gehad en gaat het bijna alleen maar wat naar beneden. De laatste drie kilometers zijn dan ook mijn snelste kilometers.

Gemiddeld heb ik net onder de 4 minuten per kilometer kunnen lopen en dat is niet slecht gezien de zwaarte van dit parcours. Voor en na afloop van de wedstrijd heb ik nog met veel bekenden een praatje kunnen maken en sommigen hiervan heb ik al een tijdje niet meer ontmoet. Ook de andere leden van mijn atletiekvereniging komen binnen en ze lopen de lange afstand in prima tijden van ruim 45 minuten tot net binnen het uur. Tevreden vertrekken we weer in de richting van Aalten.






Geen opmerkingen: