vrijdag 3 juli 2009

Viel Erfolg in Drevenack(D)

Drie clubgenoten van AVA’70 op het podium in Drevenack(D) op de 10 kilometer bij de M50. Op de 1e plaats Henk Mengers, 2e Henk Lammers en 3e werd Theo Stronks

Wat een prachtige avond hebben we weer in Drevenack in Duitsland gehad. Waren het de vorige jaren nog vaak de biertjes van Krombacher die de boventoon voerden, dit jaar was er op sportief gebied een schitterende finale bij de mannen op de tien kilometer en dan met name in de 50+ klasse. Drie Nederlandse clubgenoten die alle Duitsers in hun eigen vaderland achter zich lieten en binnen de tien seconden van elkaar finishten. Zelden heb ik zo’n spannende finale meegemaakt!

De altijd snel startende Henk Lammers had met het ingaan van de tweede ronde een kleine voorsprong op Henk Mengers en bijna een minuut daarachter liep good-old Theo Stronks. Stronks die de laatste weken in een bloedvorm verkeerd is altijd al een vrij langzame starter maar loopt als één van de weinige atleten de tweede ronde vaak sneller dan de eerste. Dus dat beloofde nog wat! De vele kilometers lopende Lammers, die de afgelopen zaterdag nog een wandeling op de Vossenbulte maakte, zag Mengers steeds dichterbij komen.

Met zijn drieën kwamen ze haast gelijktijdig de baan op, om samen in de laatste 300 meter te strijden voor de verdeling van de prijzen. Stronks trok de sprint aan maar er zat niet genoeg kracht achter en Lammers liep dan ook vrij gemakkelijk over hem heen. In de laatste bocht trok de man met de langste benen uiteindelijk ook aan het langste eind en kwam zodoende op de hoogste trede van het podium. Gefeliciteerd heren met deze puike prestatie.

Zo had het wedstrijdverslag mogelijk kunnen zijn maar door de vele regenval en het onweer werden de aanvangstijden van de 5 en 10 kilometer verschillende keren uitgesteld en uiteindelijk zag de organisatie zich genoodzaakt om de wedstrijd in zijn geheel aftelasten. Een besluit waar de vele deelnemers zich goed in konden vinden al had er achteraf na 20.00 uur gelopen kunnen worden, toen klaarde het op.



Gerard Demkes
vlnr. Staand: Henk Mengers, Theo Stronks, Geert Wevers, Henk Lammers en Henrie Drenthel. Zittend: Judith Boomkamp, Wim Brinkman en Marieke Prinsen

Geen opmerkingen: