dinsdag 1 september 2009

De Loper Klim Clinic 2009

De Loper Klim Clinic 2009

De Klim Clinic wordt mooier, grootser en uitdagender. Met meer evenementen en nog meer specifieke trainingen om sneller te kunnen lopen onder zware omstandigheden. Maar de gezelligheid ontbreekt niet. Na iedere training is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje thee of koffie en tijdens de Zevenheuvelenloop en Montferland Run is een perfecte ontvangst verzorgd. Behalve de training op zondag in’t Peeske, kun je nu op zaterdag in Velp deelnemen aan dezelfde clinic. De clinics worden gegeven in samenwerking met Run2Day Arnhem-Nijmegen en wordt mede mogelijk gemaakt door Volvo Harrie Arendsen Doetinchem – Ruurlo – Zevenaar.
Vanaf september komen er weer uitdagende hardloopevenementen. Na de Bridge to Bridge volgen bijvoorbeeld de Posbankloop, Zevenheuvelenloop en de MontferlandRun. Het specifieke karakter deze evenementen is het heuvelachtige parcours. Dat maakt het extra pittig. Speciaal voor de hardloper die zich hierop wil voorbereiden, organiseert DE LOPER al weer de vierde klim clinic.
We beginnen dit jaar op zondag 20 september met de verkenning van de Posbankloop. We lopen de route van de 6,5 kilometer en trainen specifiek op het bedwingen van de beroemde/beruchte Muur van Aalbers. De week erop is de Posbankloop, dus je weet meteen of de training werkt!  In oktober en november kun je zowel op zaterdag als zondag trainen om een betere loper of loopster te worden. Het programma is globaal onderverdeeld in zes onderwerpen waarmee per keer een accent wordt gezet. Die onderdelen zijn: Techniek; Kracht; Coördinatie; Loophouding; Lenigheid; Wedstrijdtactiek.
De trainingen vinden voornamelijk plaats op een zachte ondergrond. Iedere training bestaat uit een warming up, losmakende oefeningen, de kern waarin specifiek wordt getraind op één van de hiervoor genoemde onderwerpen en de cooling down. Het accent zal dit jaar meer komen te liggen op kracht en coördinatie. Dat betekent dat je ook op een vlak parcours zult merken dat je beter gaat lopen. De klim clinic is bedoeld voor lopers met enige ervaring die in ieder geval 10 kilometer aan een stuk kunnen hardlopen.
De clinic wordt gehouden op de weekends in oktober en november, met uitzondering van de weekends van de parcoursverkenningen en de zondag van de Zevenheuvelenloop. Zondag 1 november is de parcoursverkenning in Nijmegen en zondag 22 november verkennen we zowel de 7,5 kilometer als de 15 kilometer route van de MontferlandRun. De trainingen starten steeds om exact 09.00 uur. Op zaterdag vanaf de parkeerplaats bij VVO aan de Kluizenaarsweg in Velp en zondag vanaf de parkeerplaats van ‘t Peeske in Beek (gem. Montferland). Zorg dat u op tijd bent, ook om te kunnen parkeren. Er is geen kleedgelegenheid en geen sanitaire voorzieningen. Je kunt je nog inschrijven tot en met 13 september. Schrijf nu in op inschrijven.nl (30 augustus DE LOPER Klim Clinic).
Deelname aan de clinic kost € 75,-. Voor dat bedrag krijgt de deelnemer trainingen onder deskundige begeleiding, verkenning van de parcoursen, koffie of thee na afloop van iedere training en een warme ontvangst tijdens de Zevenheuvelenloop en de MontferlandRun. Inschrijven voor de wedstrijden dient u zelf te verzorgen. De ontvangsten tijdens de wedstrijden worden mede mogelijk gemaakt door Volvo Harrie Arendsen en Run2Day.

Geen opmerkingen: