zondag 27 juni 2010

Haldern(D) 8e Rund ums Reeser Meer 5 km - 20,09 min -2e Plaats M50

Bram loopt hier nog achter me maar even later haalt hij me al in!

In vergelijking met de Intratuinloop in Bredevoort van donderdag 17 juni, waar ik met mijn tijd niet tevreden was en ik het onder de wedstrijd moeilijk had, heb ik aan de wedstrijd in Haldern(D) een beter gevoel overgehouden. Weliswaar is mijn tijd wat slechter maar het was erg warm en de temperatuur steeg dan ook naar ongeveer 25 graden. Voor mijn wedstrijd heb ik naar de 12 kilometer gekeken en daar zag ik al dat een heel aantal atleten op hun tandvlees liepen en Gerrit Dijkslag riep in het voorbij gaan nog dat het toch wel erg warm was om te lopen. Maar ja daar heeft iedereen last van en als je gaat weet je dat.

Zaterdag twijfelde ik nog heel erg om te gaan maar aan het eind van de dag kwam Bram met de vraag of we zondags nog ergens gingen lopen. Dat was net het zetje dat ik nodig had en ik heb in mijn achterhoofd ook nog iets goed te maken met hem. Ik ben bewust wat rustiger gestart en de eerste kilometer gaat in 3,49 minuten. Jos Slutter, waar ik in het verleden menig robbertje mee uitgevochten heb, gaat er bij de start al als een haas vandoor en ik besluit om mijn eigen tempo te blijven lopen. De drie kilometer kom ik ook nog binnen de 12 minuten door en in een scherpe bocht naar rechts kijk ik eens achterom om te zien waar Bram loopt. Hij ligt ongeveer 50 meter achter me en hij heeft een mooi richtpunt aan me.

Maar bij de vierde kilometer is hij nog steeds niet bij me en ik begin er zachtjes in te geloven dat ik hem kan verslaan. Ruim 500 meter voor de finish komt hij bij me lopen en ik moedig hem aan om door te gaan. Bij mij is het beste er wel van af en op de streep heb ik 9 seconden op hem verloren. Maar eigenlijk heb ik mijn twee doelstellingen van vandaag niet gehaald. De eerste was om Bram te verslaan en de tweede om onder de 20 minuten te lopen maar het belangrijkste vind ik achteraf voor deze dag dat ik weer lekker heb gelopen en dat in deze (bijna) tropische temperaturen. Na afloop blijkt dat deze tijd goed is voor een tweede plaats bij de M50, terwijl Bram naar een fraaie eerste plaats bij de Junioren B loopt.



Oorkonde

Geen opmerkingen: