zondag 20 juni 2010

Prachtige prestatie van Marco van Rijs

Het prachtig versierde huis van Marco van Rijs in Bredevoort
Hij wordt wel eens de kampioen van de training genoemd omdat hij bij de recreantengroep van AVA'70 vaak op kop loopt te sleuren en de boel geregeld uit elkaar loopt maar met de wedstrijden komt het er niet altijd helemaal uit. Maar zondag 20 juni 2010 zal de boeken in gaan als een dag die hij niet snel meer vergeet. Hij loopt al de helft van zijn leven mee in deze mooie tak van sport maar het podium heeft hij nog nooit beklommen.

Bij de inschrijving werd hem vanmorgen pas verteld dat het parcours 300 meter langer was geworden en eigenlijk paste het helemaal niet in zijn schema. Maar hij had de organisatie beloofd om vandaag te komen en dat tekent hem wel "hij is een man van het woord". De laatste jaren heeft hij ook mindere momenten gekend. Wie herinnerd zich niet de foto van de Zevenheuvelenloop waar hij loopt te wandelen of als hij weer eens werd verslagen door zijn grote hardloopvriendin Ingrid van Zolingen. Een paar weken terug moest hij zelfs nog uitstappen in de Gerard Tebroke Memorial maar vandaag was het zijn dag.

Alles viel deze zondag bij de Wenterse Wensloop op zijn plaats en de vele trainingen werden eindelijk uitbetaald. Hij sloeg in de slotfase van de wedstrijd dan ook ongenadig hard toe en na een tijdje op de vierde plaats gelopen te hebben en zelfs nog op de vijfde plek, haalde hij in de laatste 400 meter nog twee jongens op sneakers in om te finishen op een prachtige derde plek. Na 22 jaar veroverde hij zijn eerste podiumplek. Ik heb het natuurlijk over Marco van Rijs, de Chita uit Bredevoort. Marco van harte gefeliciteerd, als het iemand gegund is bij jij het wel.

Geen opmerkingen: