zondag 3 oktober 2010

Verslag van de 1e Herfstloop in Wehl

Erwin Reijmer

Erwin Reijmer zegeviert in 1e editie Wim Lebbink Pac-tu-trimlopen 2010

Door Benno Stevering

De eerste aflevering in de competitie van drie wedstrijden van de Wim Lebbink Pact-tu-Wehl herfstloopcompetitie 2010 werd zondagochtend een prooi voor Erwin Reijmer uit Nieuw-Wehl. Hij legde de tien kilometer als snelste af in een tijd van 33.40 minuten. Grada Boschker uit Zelhem won bij de vrouwen als voorbereiding op haar deelname aan de WK halve triatlon in Florida. De vijf kilometer werd een zege voor Michael van der Kroon uit Pannerden met een tijd van 16.09 minuten.

Erwin Reijmer uit Doetinchem met zijn roots in Wehl was onbetwist de snelste op de tien kilometer. Hij wist zijn tempo vast te houden daar waar de concurrentie wegzakte en niet dichterbij kon komen. Toch was het lastig om gedurende de gehele wedstrijd hetzelfde hoge ritme te behouden. Mijn eerste ronde verliep in 16.33 minuten en ging goed. In de slotfase kon ik nog behoorlijk doortrekken. Het parcours was met name in het bos zwaar en er stond wat wind, best lastig. Meer dan een half jaar heb ik met een blessure gelopen. Dus ik moest van ver terugkomen. Vorige week ben ik teruggekomen van een trainingsstage uit Portugal en heb ik de basis gelegd voor betere tijden. Ik ben zeker van plan de competitie te willen winnen! Veteraan Wehlenaar Geron Peters wist met geringe training uiteindelijk triatleet Bernard Hilferink in de laatste vijfhonderd meter te achterhalen en de derde plek op te eisen achter Niels Staring uit Berghem die 34.08 realiseerde. Peters over zijn prestatie in Wehl: Met weinig trainen weet je dat het hard werken is. De rekening wordt uiteindelijk gepresenteerd. We waren aan het eind dan ook flink verzuurd. Je krijgt het voor de kiezen wat een mindere eindtijd oplevert. Dat ik uiteindelijk derde werd compenseerde dit eigenlijk wel. Ik heb ontspannen kunnen blijven lopen. Een bijzonder goede prestatie leverde wel Willy Gunsing. De zestig plus atleet uit Zevenaar won in zijn categorie met een tijd van 41.54 minuten. Op slechts luttele afstand was het Willy Elshof uit Didam met een eindtijd van 42.44 minuten die tweede werd. 

Grada Boschker uit Zelhem won bij de vrouwen de tien kilometer. Ik had geen concurrentie voorin vandaag. Ik startte in Wehl onder het mom van een trainingsloopje. Mijn tempo kon ik goed vasthouden. In de tweede ronde had ik slechts zes tellen verval. Ik zie nu erg uit naar mijn deelname op 13 november aan het Wk triatlon voor vrouwen in Florida. Daar zal er 1,9 kilometer moeten worden gezwommen, 90 kilometer gefietst en 21,2 kilometer hardgelopen. In mijn leeftijdsklasse 30-34 hoop ik bij de eerste tien te eindigen. Het zou bijzonder zijn als ik me schaar bij de eerste 25 van de 300 deelnemende vrouwen. Maar we moeten realistisch blijven.Michael van der Kroon van de Liemers uit Pannerden, van herkomst een vierhonderd en achthonderd meter specialist,  was de rapste loper op de vijf kilometer. Gedurende de gehele wedstrijd liep mijn trainingsmaat Edwin Wissema uit Didam op kop. Ook clubgenoot Guido Engelen liep in de eerste kilometers nog mee. Het was misschien niet fier dat ik continue achter de sterk lopende koploper liep, maar ik had niet de kracht om over te nemen. In de slotfase trok ik de sprint aan en won. Met deze tijd van 16.29 zat ik toch nog redelijk verwijderd van mijn record van 16.03 minuten. Het was de eerste wedstrijd sinds een maand of drie. De afgelopen drie weken heb ik veel getraind. Tijdens de laatste zondag zullen we elkaar weer tegenkomen. Edwin Wissema achteraf: In de eerste kilometer merkte ik het al dat ik een stuk minder in de wedstrijd zat dan verwacht. Ook het trainingskamp in Portugal vergde de nodige energie. Ik heb geprobeerd om Michael van me af te houden, maar hij was in de sprint sneller. Ik finishte op twee tellen in 16.31 minuten. Mijn record staat nu op 15.58 minuten dat ik deze zomer realiseerde op de vijf kilometer. Dat smaakt naar meer, aldus het comentaar van de nummer twee uit Didam.  

De 17-jarige Monique Elfrink uit Zevenaar was de beste loopster op de vijf kilometer in 20.54 minuten. Onlangs in Hattem liep ze ook al deze tijd. Eerder liep ze al mee in de Keppelrun en in de Posbankloop. Het was de eerste keer dat ze in Wehl liep. De vijf kilometer wil ze uitbouwen naar tien kilometer. Hierbij is een overweging om zich aan te sluiten bij een atletiekvereniging niet uitgesloten.  Ingrid van Zolingen uit Aalten liep eveneens goed met 22.25 minuten. Toch had er volgens haar een snellere tijd in moeten zitten. Snelste veteraan werd Dinand Woolschot met 18.45 minuten. Vijftiger Hans Metzemaekers uit 's-Heerenberg werd winnaar in zijn klasse voor Jos Slutter uit Varsselder in een uitstekende 18.49 minuten.  

Met ruim 150 deelnemers gaf voorzitter Fons Nieuwenhuis van de organiserende PactuWehl aan tevreden te zijn. Om in aanmerking te komen voor het eindklassement moeten de deelnemers twee van de drie zondagen hun loop voltooien. De organisatie van Pac-tu-Wehl zorgden er voor dat de uitslagen direct na afloop voor de deelnemers zichtbaar werden in het Koningin Beatrixcentrum.  

Geen opmerkingen: