zaterdag 14 mei 2011

Doetinchem 5x5 Estafette 25 km - 1:43:23 min - 11e Plaats

Wachten op het startschot voor het begin van de estafetteloop
De organiserende vereniging AV ARGO bestaat dit jaar 50 jaar en heeft voor deze dag een heel feestprogramma in elkaar gezet. De 5×5 estafette is één van de onderdelen en we doen dit jaar met zes teams van mijn atletiekvereniging AVA'70 mee. Ik ben dan ook aan het begin van de middag gelijk van mijn werk doorgereden naar Doetinchem en door mijn matige vorm van de laatste weken ben ik terecht ingedeeld in het tweede team. Dit team bestaat uit een aantal leeftjdsgenoten(Wim Rensink, Jan Rademaker, Gerrit Heersink en Bert Klutman) met een gemiddelde leeftijd van 53 jaar.

Na de traditionele groepsfoto en een paar rondjes warmlopen op en rond de baan zie ik veel goede hardlopers die ook als startloper mogen beginnen. De eerste kilometer gaat zoals altijd vrij hard in 3.31 minuten en de tweede kilometer loopt het dan al gauw op naar de 4 minuten. Dan komen er bijna twee kilometer waar we de wind pal op kop hebben en de kilometertijden lopen nog verder op. Maar in de laatste kilometer kan ik nog weer wat herstellen(eindtijd 19,50 min) om het stokje over te geven aan Wim. Hij en de andere lopers van mijn team winnen in het verloop van de wedstrijd nog enkele plaatsen en ik denk dat we een prima prestatie hebben neergezet door op de 11e plaats te eindigen. In een sterk deelnemersveld lopen maar liefst 50 atleten een tijd van onder de 20 minuten!

En zoals Gerrit Dijkslag het al treffend in zijn mail aangaf: AVA'70 heeft zich weer van zijn beste kant laten zien, mooi weer, goede prestaties en gezellige momenten. De recreantenteams verdienen zeker een compliment dat ze met enkele teams meededen, sommigen liepen toch hun eerste wedstrijd, klasse!

uitslagen:




Een groot gedeelte van de AVA'70 atleten, net voor het vertrek naar Doetinchem

Geen opmerkingen: