zaterdag 21 mei 2011

Laren 8e Campingloop

Staand van links naar rechts: Gerrit te Lindert, Henk Navis, Johan Assink, Geert Wevers en Gerrit ter Haar, op de hurken zitten Edith te Beest, Lia Assink en Annie Buesink

Vanmorgen zijn we door Gerrit en Joke ter Haar uitgenodigd voor de jaarlijkse trainingsloop vanaf hun camping de Bosrand in Laren. Acht personen hebbenen wel zin in een stukje lopen maar het is jammer dat er dit jaar zo weinig animo voor is. Via een toeristische route rijden we er naar toe en onderweg is het zicht soms nog geen 100 meter. Maar na het optrekken van de mist, komt er een stralende zon tevoorschijn. Uitstekend loopweer dus en iedereen heeft er dan ook erg veel zin in.

Na enkele kilometers komen we op het landgoed Terwolde, dat tussen de dorpen Laren en Markelo ligt. Een veelzijdig landschap waar landbouw, bos, flora en fauna harmonieus samengaan en dat voor het overgrote deel nog in het bezit is van de familie van der Borch van Verwolde. We lopen aan de achterkant van huis Verwolde, dat nu als museum is ingericht, en waar veel bloeiende rododendrons ons van hun beste kant zien. 

Even later komen we bij waarschijnlijk de dikste eik van Nederland en waar je goed kunt goed zien dat in de loop van de jaren de toestand van de boom erg verslechterd is. Op een bankje bij de eik staat Joke ons al op te wachten en worden de nodige caloriëen weer aangevuld.

Na de pauze lopen we over het landgoed Kranengoor, een prachtig natuurgebied dat ten noorden van Lochem ligt. We komen hier niemand tegen maar sommigen van ons hebben alleen wat last van de muggen en dat is aan het gerochel achter mij goed te horen. Na het douchen eten en drinken we nog wat bij de caravan van de familie ter Haar en tussen de middag arriveren we weer in Aalten. Gerrit en Joke bedankt voor jullie gastvrijheid!

Klik op de link voor enkele foto's

 fotoalbum
Huis Verwolde
Landgoed Kranengoor

Geen opmerkingen: