woensdag 11 mei 2011

Trainingsloop in Zwillbrock(D)









De eerste kilometers gaan om het Zwillbrocker Venn

Vanavond hebben we in heerlijke weersomstandigheden een ontspannen trainingsloop van 15 kilometer gemaakt rondom het Zwillbrocker Venn en het natuurgebied de Leemputten. We starten net over de Nederlandse en Duitse grens, op de parkeerplaats tussen het Sankt Franziskus kerkje en hotel-restaurant Kloppendiek.

Marieke Prinsen heeft alleen maar goede herinneringen aan deze eetgelegenheid maar wat wil je ook als je de laatste 17 jaar hier met Kerst gegeten hebt. Dat het hier goed toeven is blijkt ook wel uit het feit dat het Liga schaatsteam van Marianne Timmer(wereldkampioen en 3x goud op de Olympische Spelen) op het terras is neergestreken en waarschijnlijk voor een sportieve activiteit in de buurt aanwezig is.

Dat zijn wij ook en met elf personen gaan de eerste kilometers om het Venn. We horen en zien ontzettend veel vogels en uit tellingen is gebleken dat in dit gebied meer dan 60 verschillende vogelsoorten broeden. De laatste jaren zijn er ook vaak aalscholvers te zien, ze zitten en broeden meestal in de dode bomen midden in de grote plas. Bij twee uitkijkposten maken we even een stop en zien ook de flamingo's zitten, een mooi gezicht.

Bij cafe Haak en Hoek steken we de weg over en lopen het natuurgebied de Leemputten binnen. Op een plankenpad lopen we over en bijna door het moeras en is het af en toe goed uitkijken waar je de voeten neer zet. De ondergaande zon maakt het allemaal nog net iets mooier en ik blijf het een bijzonder aantrekkelijk gebied vinden.

Op de weg terug zien we op nog geen 100 meter afstand van ons een jonge ree staan en na deze bewonderd te hebben vervolgen we onze weg. Na precies 15 kilometer zijn we weer op de parkeerplaats en Marianne Timmer is inmiddels waarschijnlijk al met haar derde gang bezig. Het was weer een prachtige avond, Andre en de andere lopers bedankt!

De volgende twee trainingslopen zijn op donderdag 2 juni(Hemelvaartsdag) om 7.00 uur s'morgens in de buurtschappen IJzerlo en de Heurne en op maandag 13 juni(2e Pinksterdag) lopen we om 10.00 uur de Smokkelroute in de omgeving van Dinxperlo en het Duitse Süderwick. Nadere informatie volgt!

Klik op de link voor enkele foto's


foto's Rob Roelofsen
De Flamingo's waren er ook

De Leemputten, een prachtig natuurgebied
De traditionele groepsfoto met van links naar rechts: Inez Balke, Johan Wolthuis, Andre Balke, Rob Roelofsen, Nicole Hoffman, Marieke Prinsen, Geert Wevers, Andre Bleumink, Eric Demkes, Martin Hengevelt en Jozo Vulic


Geen opmerkingen: