zaterdag 3 maart 2012

Winterswijk 24e Engelse Mijlenloop 5 EM - 31.39 min - 3e plaats M50

Nog zo'n 2,5 kilometer te gaan, clubgenoot Wim Jentink loopt net achter me
In het jaar 2010 doe ik 31.37 minuten over de Winterswijkse 5 Mijlen, in 2011 negen seconden langer (31.46 minuten) en dit jaar 31.39 minuten, mooie constante prestaties dus in de afgelopen jaren. Ik vind het ook altijd weer fijn om in Winterswijk te lopen, na de verschillende crossen in het winterseizoen is het wel eens weer lekker om de harde weg op te gaan.

Bij de inschrijving zitten ze weer even te kijken om welke Geert Wevers uit Aalten het gaat, die uit 1960 of uit 1963. Ik ben de oudste van ons tweeën maar het geeft een enkele keer nog wat verwarring. Verder is op het op de nieuwe kleedaccommodatie goed toeven en heeft AV Archeus het weer prima voor elkaar. De afstand naar de wedstrijdlocatie is ongeveer hetzelfde als in de voorgaande jaren en als ik er ben zijn de jeugdlopen net van start gegaan.

Vorige jaar had ik nog een personal coach (Marco van Rijs) op de fiets naast me rijden, die dit als onderdeel voor zijn trainerscursus moest doen maar inmiddels heeft hij die bevoegdheid gehaald en maakt mijn atletiekvereniging AVA'70 al gretig gebruik van zijn diensten. Dit jaar moet ik het dus alleen doen en na een kilometer merk ik al dat het beter gaat dan in de voorgaande weken en ik heb geen last meer van mijn verkoudheid.

Op het 5 kilometerpunt kom ik door in 19.32 minuten en als ik hetzelfde tempo aan kan houden, kan ik mooi onder de 32 minuten uitkomen. Het is steeds stuivertje wisselen met Joost Sikking en we doen beide ons werk, bedankt Joost. Hij moet er alleen nog een ronde achteraan lopen en op het laatst richting de finish kan ik dus wat bij hem weglopen. De klok staat stil op 31,39 minuten, een nieuw PR M50.

met Arnhemmer Dick Leseman
de andere Geert Wevers uit Aalten uit 1963

2 opmerkingen:

André zei

Ik vond ook al dat je een slechte tijd gelopen had voor jouw doen.... dat was de andere Geert Wevers (die ongetwijfeld heeft gelopen voor wat hij waard was)Blijft iedere keer lachen zo ;-) Goed gedaan weer en gefeliciteerd met de 3de plek.

Marco zei

Knappe prestaie Geert! ik lees dus dat je er maar 2 sec langer of gedaan hebt als 3jaar terug. Prachtig toch.