zaterdag 31 maart 2012

Aalten 1e Alpe d'Huzes Run - 5 km - 19,12 min - 4e Plaats

Net voor de start, met links de broers Kevin en Dani Kugathasan
De Ringkamp en het Loohuisbos zijn vooral bekend van de crossen die daar in november al tientallen jaren plaatsvinden maar nu werd op hetzelfde circuit op de laatste zaterdag van maart een wedstrijd gehouden. Andre Balke en Jan te Brake junior hebben de Alpe d'Huzes Run georganiseerd om geld in te zamelen voor de drie toerfietsers die in juni zes keer de Alpe d'Huez gaan beklimmen.

Ik heb precies dezelfde voorbereiding aangehouden als in de wintermaanden. Naar de Ringkamp lopen, aan de wedstrijd meedoen en weer terug naar huis lopen, een afstand van bijna 15 kilometer. Vooraf heb ik er weinig vertrouwen in want op de donderdagavond training loop ik erg slecht en had ik moeite om mee te komen.

Als ik bij de Ringkamp aan kom lopen is het drukker dan dat ik vooraf verwacht had en dat is mooi om te zien. Er hebben zich76 atleten opgegeven voor de 5 kilometer, waarbij de mannen een hele kleine meerderheid vormen.Na de start lopen de eerste drie deelnemers wat van me weg maar daarachter vorm ik mooi treintje met Erwin Wamelink en de broers Kugathasan waarbij iedereen zijn kopwerk doet. Ik heb vandaag goede benen en als we de Kriegerdijk weer oplopen probeer ik nog een keer aan te zetten en loop nog vrij gemakkelijk bij de overige drie man weg. In 19,12 minuten kom ik over de finish en dat is slechts twee seconden langzamer dan mijn snelste Boekelder Cross.

Na afloop blijkt dat Andre en Jan het mooie bedrag van 1605 euro kunnen overmaken naar het trio fietsers om zo een bijdrage te leveren aan de strijd tegen de gevolgen van kanker. Ik vind het een enorm compliment waard voor dit spontane initiatief, waarbij ze hulp kregen van een grote groep vrijwilligers. Zou deze actie volgend jaar een vervolg krijgen?

2 opmerkingen:

Marco zei

Knappe tijd gelopen Geert, Katja en Bjorn vond ik ook al zo,n snelle tijd hebben.. Het seizoen is nog lang Geert.

Geert zei

Dank je Marco, ik stond er zelf ook van te kijken.