dinsdag 14 augustus 2012

Verslag van de 1e Twee Bruggenloop in Winterswijk - deel 2

Klara de Koe wordt voor de start van de 1 kilometer nog snel even geknuffeld terwijl speaker Henk Borgmeijer alles prachtig aan elkaar praat
EERSTE EDITIE TWEE BRUGGENLOOP GROOT SUCCES

Door Frank Roos

Of het de flow van de Olympische Spelen was, de prachtige locatie, de nieuwsgierigheid van een nieuwe loop of een combinatie hiervan.. het zal nooit duidelijk worden. Feit is wel, dat de eerste editie van de Twee Bruggenloop zich mocht verheugen in een zeer groot deelnemersveld. Sterker nog, het plein voor het inschrijven was bijna te klein. Uiteindelijk bleef de teller van het aantal wandelaars, atleten en atletes steken op het enorme aantal van 391. Natuurlijk heel veel regionale sporters, maar ook tientallen vakantiegangers gingen de sportieve strijd aan op vakantiepark de Twee Bruggen. Vanaf 18.00 uur gingen ruim 40 wandelaars op pad voor een mooie route door de prachtige omgeving van Bredevoort, Miste en Corle.

Om 19.00 uur ging het hardloopevenement van start met de 1 kilometer voor kinderen tot en met 9 jaar. De levensgrote knuffel, Klara de Koe, telde af en na het startschot knalden de kinderen er vandoor. Bij de jongens bleek de uit Driel afkomstige Tijn Baumann veruit de snelste met een tijd van 3,45 minuten, terwijl Michel Wellink de tweede plaats veroverde. AVA`70-troef Indy Haverkamp pakte een knappe derde plek. Bij de meisjes was het podium een Aaltense aangelegenheid. De eerste plaats was voor Janneke Gelderblom, die een grote voorsprong had opgebouwd op haar clubgenote Noa Luimes. Derde werd Milou Amkreutz in een tijd van 4,26 minuten.

De 2 kilometer voor kinderen tot 15 jaar kende een sterk deelnemersveld. De lopers en loopsters moesten 4 rondjes afleggen en dat bleek met de warme omstandigheden een flinke opgave. Gelukkig konden de sportievelingen rekenen op de steun van het publiek. Het Varsseveldse talent Zowie ten Hove liet zien dat hij in prima vorm steekt. Vanaf het startschot liep hij bij alles en iedereen weg en finishte in een sterke tijd van 6,51 minuten. AVA`70 atleet Ruben Boekelder werd knap tweede en Lennard Laar eiste de derde plek op. Bij de meisjes ontspon zich een spannende strijd en bleek aan de meet  Marijke Esselink net iets sterker dan Lynn Chevalking. De derde podiumplaats was voor Nienke Weijenborg. Ava~70-atlete Linde Klein Nibbelink kwam twee tellen tekort voor het eremetaal en eindigde als vierde.

Even na half 8 werd het grote peloton van in totaal 257 atleten en atletes weggeschoten voor de wedstrijd over 6 kilometer. Het lange lint verliet onder de aanmoedigingen van het talrijke publiek de startlocatie en zette zich in beweging richting de Slingeplas. Tot de favorieten behoorde AVA`70-lid Mark te Brake, die van tevoren aangaf de wedstrijd als training te gebruiken. De Aaltenaar toonde zijn grote klasse door direct de koppositie te pakken en vast te houden tot aan de finish. De overwinning van de Brake in een uitstekende tijd van 20,38 was bijzonder fraai. Tweede werd de pas 15 jarige Winterswijker David Spiro, op enige afstand gevolgd door zijn plaatsgenoot Wouter Vreeman. Bij de Dames ging de zege overtuigend naar Dorothe Vrieze uit Zelhem. De Aaltense atlete Cindy Brusse pakte een mooie tweede plaats, terwijl Astrid van Velden uit Hardenberg derde werd. Maar in feite was de binnenkomst van elke deelnemer een feestje, want het dweilorkest “de Eierjongens” uit Winterswijk zorgden voor de nodige muzikale inspiratie. Daarnaast zal het niet vaak voorkomen dat ( vrijwel) iedereen bij de finish persoonlijk wordt gefeliciteerd met de geleverde prestatie, maar  de enthousiaste speaker Henk Borgmeijer uit Dalfsen zorgde hier persoonlijk voor.

De prachtige locatie, het mooie weer, de grote belangstelling van atleten, atletes en publiek zorgde samen voor een schitterende sportavond. AVA`70 en vakantiepark Twee Bruggen hebben dan ook zeker de intentie om volgend jaar wederom de Twee Bruggenloop op de wedstrijdkalender te plaatsen, want het succes van de eerste editie smaakt naar meer.

2 opmerkingen:

Geert zei

Mooi verslag Frank van een geweldig evenement, een aanwinst voor de Achterhoekse hardloopkalender. Je verdiend met al de vrijwilligers een groot compliment voor de perfecte organisatie!

Harro zei

Jammer dat ik er niet bij kon zijn. Hoorde gisteren in Varsseveld zeer positieve verhalen over de wedstrijd, het parcours en de entourage! Tot volgend jaar!!