zondag 26 augustus 2012

Verslag van de 34e City-Lauf in Hamminkeln(D)

Trainer Henk Mengers met zijn groep

AVA`70 GOED VERTEGENWOORDIGD IN HAMMINKELN

* Achterhoekers grossieren in podiumplekken*

Zondag vond de 34e editie plaats van de Volkslauf in het Duitse Hamminkln, dat 15 kilometer achter Bocholt ligt. De wedstrijd wordt altijd gekenmerkt door een groot deelnemersveld en een uitstekende organisatie. Al voor dag en dauw vertrokken een aantal AVA`70-leden om deel te nemen aan de run over 5 kilometer, waarvan de start gepland stond om 09.30 uur. Ondanks het vroede tijdstip stonden er toch 360 deelnemers aan de start, met in de voorste rijen diverse clubgenoten. Direct vanaf het vertrek ging Björn Demkes met de voorste lopers mee en nestelde zich in de subtop. Het snelle en vlakke parcours bestond uit 2 ronden van exact 2,5 kilometer. Demkes liep een goede wedstrijd en kwam als eerste AVA`70-lid over de finish en eindigde met een tijd van 18,10 minuten op een uitstekende 8e plek. Snel daarna kwamen ook de overige geelhemden in een strak tempo over de meet, waar over het algemeen een goed gevoel heerste over de wedstrijd. Dat bleek helemaal toen een half uur later de prijsuitreiking plaatsvond en er maar liefst 7 podiumplekken behaald waren. De buit: 4 eerste plaatsen (Björn Demkes, Rob Berkelder, Geert Wevers, Paul Tebroke), 1 tweede plaats (Katja Demkes) en 2 derde plaatsen (Heidi Jentink en Frank Roos). Uiteraard was de sfeer in het AVA`70-kamp euforisch en er werd even overwogen om bij de plaatselijke garage een aanhanger te huren om alle tassen vol met prijzen mee te kunnen vervoeren. Maar er was nog meer Achterhoeks succes, want ook Raymond Schuurman uit Dinxperlo, Frank Duking uit Oude IJsselstreek, Nicole Hofman en Jozo Vulic uit Groenlo bestegen onder applaus het podium en namen de AVA-toejuichingen dankbaar in ontvangst.

Terug op aarde na al dit succes was het tijd voor het laatste wedstrijdonderdeel, de 10 kilometer. Bijna 450 deelnemers stonden aan de start, waaronder 10 AVA-leden, die voornamelijk naar Hamminkeln waren gekomen om de wedstrijd te lopen, die past in de voorbereiding op de halve marathon van Doetinchem.Trainer Henk Mengers had een positie ingenomen op 200 meter van de doorkomst en kon zo zijn lopers en loopsters goed aan zien komen en van aanwijzingen voorzien. De geelhemden kozen gelijk na de start een goede positie in het grote deelnemersveld en probeerden de wedstrijd zo goed mogelijk in te delen. Het vlakke parcours en de goede loopomstandigheden zorgden er voor, dat er prima gelopen werd.

Tevreden over de prestaties, konden de atleten en atletes na de finish gelijk aanschuiven bij het grootse fruitbuffet of een verfrissend sapje nemen. Hoewel Hamminkeln een kleine plaats is, heeft het bewezen dat het uistekend in staat is om een hardloopevenement van allure te organiseren, waar het AVA`70-kamp nadrukkelijk aanwezig was en de club een mooi stukje publiciteit bezorgde!



Uitslagen 34e Volkslauf Hamminkeln:


5 kilometer:

Bjorn Demkes: 18,10 min. Paul Tebroke: 19,06 min. Frank Roos: 19,12 min. Rob Berkelder: 19,38 min. Geert Wevers: 19,55 min. Katja Demkes: 20,57 min. Heidi Jentink: 21,39 min. Dirk-Jan Robbe: 22,28 min.

10 kilometer:


Johan Westervelt: 47,52 min. Ingrid van Zolingen: 48,24 min. Ronnie Boekelder: 48,35 min. Eric Hoogerbrug: 48,36 min. Mirjam Lammers: 53,31 min. Mariska van de Berg: 56,09 min. Linda de Vries: 56,10 min. Linda Scholten: 56,18 min. Samantha Zegers: 58,51 min. Anna Torensen: 1.00,33 min.
Katja Demkes is erg blij met haar podiumplaats

Geen opmerkingen: