dinsdag 14 augustus 2012

Winterswijk 1e Twee Bruggenloop 6 km - 24.45 min - 39e Plaats

De wedstrijd zit er weer op!
Twee Bruggenloop, een schot in de Roos!

De Twee Bruggenloop, een welgekozen naam. Niet alleen vanwege de letterlijke bruggen over een van de mooiste beken van de Achterhoek, de Slinge. Maar ook vanwege de bruggen tussen de mooie Achterhoekse natuur aan de ene kant en een luxe vakantiepark met alle mogelijke faciliteiten aan de andere kant. En midden op dit park is de start van de 1e Twee Bruggenloop in de buurtschap Corle, gemeente Winterswijk. 

AVA'70 lid Frank Roos is één van de grote initiatiefnemers van deze mooie wedstrijd. Hij heeft in het verleden zoiets al eens gezien op een camping in Zeeland en heeft het gevoel dat het hier ook mogelijk moet zijn om een dergelijke wedstrijd te organiseren. En dat het een succes wordt, daar is iedereen het over eens. Bijna 400 atleten en wandelaars komen op deze eerste editie af en de reacties van de deelnemers waren allemaal positief. Dit kwam mede door het prachtige rondje dat was uitgezet rond de Slingeplas en over camping de Twee Bruggen. Ook de prachtige waterval van speaker Henk Borgmeijer draagt bij aan het mooie evenement, hij is geen minuut stil geweest.

Afgelopen zaterdag heb ik de ronde al een keer gelopen en ik weet dus wat mij te wachten staat. De vorm is er nog niet en dan ga je maar wat rustiger weg. Ik hoop dat ik over een goede maand de kilometers weer rond de vier minuten kan lopen, maar dat zit er nu nog niet in. Het  startschot klinkt even na half acht en ongeveer halverwege de wedstrijd komen we In de buurt van de Slingeplas. Het zou toch wel lekker zijn om met dit warme weer even snel een duik in de plas te nemen maar dat laten we maar niet doen. 

Aan de achterkant van de camping gaan we deze weer op en hier is het nog bijna een kilometer tot aan de streep. Een paar roodhemden van AV Archeus (Berthil de Haan en Rob Holweg) zie ik nog voor me lopen en die moet ik nog proberen te pakken. Met een kleine versnelling lukt me dit ook nog en dat geeft toch weer wat moed voor de komende wedstrijden.

Geen opmerkingen: