zaterdag 8 juni 2013

Zwolle Halve Marathon 21,1 km - 1:44:44 - 23e plaats M50

Wim Brinkman, Geert Wevers en Henk Lammers
Afgelopen woensdag belt Evertina Jansen me op met de vraag of ik haar startnummer wil hebben van de vier Engelse Mijl in Zwolle, ze was zelf geblesseerd geraakt en kon daarom niet mee doen. Nu heb ik in het verleden al verschillende positieve verhalen van clubgenoten over deze wedstrijd gehoord en het lijkt me leuk om mee te doen. Ook weet ik dat Wim Brinkman, Henk Lammers en Tracy Jewell hier de halve marathon willen gaan lopen. De dag voor de wedstrijd krijg ik van Wim nog een telefoontje dat Tracey ook niet in staat is om te lopen en haar startnummer dus ook vrij komt. Nu heb ik ineens de mogelijkheid om nog te kiezen tussen een 6,4 of 21,1 kilometer en op zaterdagmiddag besluit ik om aan de halve marathon mee te gaan doen. Deze afstand heb ik voor het laatst  in wedstrijdverband in september 1993 in Warnsveld gelopen, bijna 20 jaar geleden!

Bij het ophalen van de startnummers kan je een polsbandje krijgen met de vijf kilometer tijden van de eindtijd die je wil gaan lopen. Ik heb bewust de lat niet te hoog gelegd en een eindtijd van precies twee uur opgegeven, ook met de gedachte dat ik onderweg wil genieten van de vele muziekbands en de fantastische sfeer die daar rond het parcours moet hangen. Henk Lammers laat even later een tijd van 1:55 uur op het polsbandje noteren en ik kan dus mooi een eind met hem mee lopen.

De start om 19.15 uur van de vier Engelse Mijl is een fantastisch gezicht. Man man, wat een deelname en er lijkt geen eind aan te komen. Nadat we Wim's dochter Hilde met haar vriendinnen voorbij zien komen is het klokslag 20.15 uur onze beurt. Het warmlopen schiet er vanavond bij in maar dat is met zo'n groot deelnemersveld op zich geen probleem omdat je in het begin van de wedstrijd bijna niet weg komt.

Af en toe is het even goed kijken waar Henk loopt en de meeste kilometers gaan erg gemakkelijk en komen net boven de vijf minuten. Het loopt voortreffelijk en ook Henk heeft vandaag goede benen. Na de 11e kilometer raak ik Henk, door een sanitaire stop, kwijt en besluit ik om alleen verder te gaan. Ik durf zelfs wat te versnellen al zijn we net over de helft van de wedstrijd. De volgende kilometers gaan allemaal tussen de 4.30 en 4.50 minuten en opeens zie ik iemand van AV Archeus uit Winterswijk lopen. Sport verbroederd al gauw en ongeveer acht kilometer lopen we samen verder. Het blijkt om Dirk Nijmeijer te gaan en na de wedstrijd bedanken we elkaar voor de steun die we onderweg aan elkaar hebben gehad. 

Aan de finish staat Wim me al op te wachten en hij heeft een prima wedstrijd (1:33:10) gelopen. Ik ben blij dat hij een droge handdoek voor me heeft want het nat bezwete lichaam koelt nu wel erg snel af. Henk komt ook bijzonder tevreden in 1:48:48 over de meet en na een heerlijke douche in het plaatselijke zwembad besluiten we om in Wezep nog even naar een cafetaria te gaan. Het blijkt dat alles hier om 23:00 uur dicht gaat en we zijn natuurlijk net een kwartiertje te laat. Dan maar even naar een mac drive want onze magen beginnen aardig te knorren. Rond 00:45 uur zijn we weer thuis en hebben we er een geweldige avond opzitten. Toch is een halve marathon lopen wel iets anders dan een 5 kilometer maar na 20 jaar is het me geweldig mee gevallen.
Hilde Brinkman (midden) met haar twee vriendinnen

3 opmerkingen:

Henk zei

Reisleider Wim bedankt! en Geert mocht je in het najaar nog tijd hebben om te hazen dan .....

Geert zei

Henk ik wil nog wel weer een keer een groot stuk met je meelopen met een halve marathon, zeg het maar een keer na de zomer.

Harro zei

Altijd mooie verhalen gehoord over Zwolle. Ooit komt ie een keer op mijn agenda!