zondag 30 juni 2013

Verslag van de B2RUN in Düsseldorf (D)

Inno Spekschoor (links) met zijn collega's in de Esprit Arena in Düsseldorf
Terwijl menig Achterhoekse hardloper zich in het zweet liep tijdens de Intratuinloop, hebben wij met drie collega’s (Theo Neerhof, Cristel Megens en ondergetekende) deelgenomen aan de B2RUN te Düsseldorf. Dit is een bedrijvenloop in verschillende Duitse steden. Wij werden door een Duitse collega attent gemaakt op dit evenement en gevraagd of wij ook een Aaltense afvaardiging enthousiast konden maken. Wij werken voor Outokumpu Aalten (voorheen Koomaf Aalten) Outokumpu is een concern op het gebied van roestvast staal met wereldwijde vestigingen. 

Om  vier uur s’ middags zijn we richting Düsseldorf vertrokken, vergezeld van onweersbuien  en windstoten. Maar tijdens de autorit werd de bewolking minder en klaarde het op. Het zonnetje kwam er door en het werd zelfs nog behoorlijk warm. In Krefeld nog twee Duitse collega’s opgepikt en de weg vervolgd naar De Esprit Arena te Düsseldorf. De auto geparkeerd op de immense parkeerplaats en in de richting van het stadion gelopen waar een kleurrijke  menigte van verschillende bedrijven zich  had verzameld. Bij de poortjes van de ingang werd bij iedereen de tas gecontroleerd op glazen flesjes en dergelijke. 

Toen we het stadion binnenliepen werd ons pas echt goed duidelijk wat voor  een groot evenement dit was. Ieder bedrijf had een eigen stand op het middenterrein van het voetbalstadion. Bij de stand van onze werkgever aangekomen bleek dat we met een team van totaal 110 collega’s waren. Nadat  we een shirt kregen overhandigd werd er natuurlijk een groepsfoto genomen op de tribune. Met 8000 duizend deelnemers had men er goed aan gedaan om te werken met startvakken op verwachte eindtijd. 

Om  half 8 klonk het startschot en kwam de meute in beweging voor de 6,4 km. De eerste kilometer was het even druk, en liepen we nog enigszins in de schaduw. Vanaf kilometer twee liepen we langs de Rijn pal in  de zon en merkten we pas hoe warm het was, rond de 25 graden! Na de derde kilometer vormde zich via een paar bochten het keerpunt, en als je naar rechts keek zag je een lang lint van duizenden lopers langs de Rijn wat een fantastisch gezicht was. Na enige tijd kwam het stadion weer in beeld, en dat was maar goed ook, want ik snakte naar de finish. En in zo’n groot stadion finishen is toch een hele aparte ervaring, er stonden zelfs een stuk of twaalf cheerleaders om de lopers weer te verwelkomen! 

Na de wedstrijd samen met de collega’s  nog gezellig nagepraat  onder het genot van een drankje en broodjes, want ook de catering was door onze werkgever goed geregeld. Met een goed gevoel weer richting Achterhoek vertrokken. Naderhand bleek dat we in de Mixed categorie (snelste 3 heren en snelste 2 vrouwen per bedrijf) de eerste plaats hadden behaald en we geplaatst zijn voor de finale op 28 augustus in Berlijn!!!! Eindtijden van de Aaltense afvaardiging: Cristel Megens 36.24, Theo Neerhof:30.37, Inno Spekschoor:25.57

Voor meer informatie over deze loop: www.b2run.de 

Inno Spekschoor


2 opmerkingen:

Geert zei

Inno, leuk om aan zo een bedrijvenloop mee te doen en het is nog mooier dat je nu in augustus naar Berlijn mag. Succes daar en laat nog eens horen hoe het gegaan is.

Harro zei

leuk verslag!