dinsdag 9 juli 2013

Aalten Walfortloop 6 km - 25,45 min - 48e plaats

Walfortloop 2013
Na de toch wel wat teleurstellende tijd van de Intratuinloop in Bredevoort, staat vanavond al weer de tweede zomerwedstrijd van mijn atletiekvereniging AVA'70 op het programma. We zitten in de maand juli en dat betekent voor mij een wat rustiger trainingsmaand. Soms moet je een beetje gas terug nemen om er later weer wat voller tegenaan te gaan. Het is heerlijk weer maar toch nog wel warm om een wedstrijd te lopen. Ik besluit dan ook om de Walfortloop, met de handrem er op, te gaan lopen. Al moet ik eerlijk toegeven dat de vorm er op dit moment ook niet is!

Het parcours moet, door de werkzaamheden aan de accommodatie van AVA'70, wat aangepast worden en daarom kunnen er ook geen rondjes op de atletiekbaan worden gelopen. Vorige week maandag zag ik tijdens een training Dirk ter Maat al met een meetwiel in het Walfortbos. Hij kwam toen met de optie om de tweede ronde niet direct het bos weer in te laten gaan maar deze via de Stationsweg te laten lopen. Uit een aantal reacties na de wedstrijd vonden een aantal atleten dit zelfs een verbetering ten opzichte van vorige jaren en gaven ze aan om het parcours in de toekomst ook maar zo te laten. Maar ik denk dat we volgend jaar gewoon weer op de nieuwe atletiekbaan zullen starten en finishen.

Na een wandeling met alle atleten van ongeveer 100 meter, van het finishdoek naar de startlijn net voor de ingang van de tunnel, worden we door Jan Raben weggeschoten. Ik start wat rustiger dan normaal en als ik de bruggen bij kasteel 't Walfort passeer staan er veel mensen te kijken. De eerste kilometer gaat in precies vier minuten en het loopt lekker. In het bos valt het met de warmte wel mee en de kilometers gaan in de richting van en komen zelfs boven de vierenhalve minuut.

Weer terug op de Walfortlaan biedt Lars Duistermaat me nog een bidon met water aan en ik maak er dankbaar gebruik van. Bij het 5 kilometerpunt in 21,55 minuten bedenk ik me dat ik eigenlijk toch wel onder de 26 minuten wil finishen en dat lukt me vrij gemakkelijk. In 25,45 minuten kom ik over de streep en het scheelt op dit parcours dat je geen driekwart ronde meer op de baan hoeft te lopen.

Bram loopt de 6 kilometer in een keurige 22.10 minuten, wat goed is voor een 5e plaats.
Bram (rechts) met Thomas Konings van AV Archeus

Geen opmerkingen: