woensdag 17 juli 2013

Hardloopdip? Drie manieren om weer te genieten van het hardlopen!

Lopersdip?
Hoe veel we ook van hardlopen houden, een hardloopdip overkomt ons allemaal wel eens. Een periode waarin je niet de motivatie kan vinden die er wel is geweest. Wat doe jij aan deze grijze periode? Drie manieren om jezelf uit het hardloopdip te lopen.

1. Verander van omgeving
Het alom bekende spreekwoord "Verandering van spijs doet eten" kan ook worden toegepast op hardlopen. Bezoek eens een ander gebied. Niks is zo verfrissend als een hardlooproute waar ieder hoekje en paaltje nieuw is. Nederland heeft een vele prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kan dwalen door de natuur.

2. Loop met een trainingsmaatje
Hardlopen is voor vele een uitstekend manier om het hoofd even leeg te maken. Tijdens een wedstrijdvoorbereiding waarbij het aantal kilometers en trainingsdagen aanzienlijk toeneemt, kan alleen hardlopen zo af en toe saai zijn. Ken je dit gevoel? Sluit je dan aan bij een loopgroep of maak een spreek af met vrienden of familieleden die ook hardlopen. Je zal zien dat samen kilometers vreten en ondertussen bijkletsen de tijd voorbij vliegt.

3. Reset je doel
Een doel is uitstekende manier om aan je conditie en snelheid te werken. Toch, kan de structuur die een doel met zich meebrengt op een bepaald moment zorgen voor sleur. Moet je weer de deur uit voor een duurloop op x minuten per kilometer. Is dit het geval bij jou? Denk dan aan het volgende: de wereld vergaat echt niet als jij die een training inwisselt en een 'unplugged' duurloop inplant. Een sessie waarbij je horloge, smartphone en andere gadgets thuislaat en heerlijk op gevoel loopt en laat lijden door wat je tegenkomt onderweg (bron).

5 opmerkingen:

Marco zei

Ik zit midden in de dip Geert..

Katja zei

Dat meen je niet Marco. Gewoon doorgaan komt wel weer terug.

Harrro zei

Kom ik gezellig bij je zitten Marco!

Davy zei

Ik heb weinig van je dip gemerkt vanmorgen!

Marco zei

Hahah Davy, idd van morgen ging het eindelijk weer eens de goede kant op.
Of dat dit nu lag dat Katja met ons mee liep....
@ Harro, waar is ut "Dip Bankje" :)

Bij de watertoren ? :)