zondag 7 juli 2013

Verslag van de 21e triathlon in Didam - deel 1

Gerben Duenk
Onder prachtige weersomstandigheden heeft vandaag het NK Easy Running plaatsgevonden. Het was jammer dat op de valreep Edo van de Meer zich moest afmelden door een blessure. Ook plaatselijk favoriet Eimert Venderbosch moest verstek laten gaan door de gevolge van een valpartij. Om 08.30 uur werden de 350 atleten weggeschoten. Er ontstond al snel een kopgroep die bestond onder andere uit Dave Rost, Bert Flier beiden H40, Diederik Scheltinga, Stephan van der Pal, Jan-Roelf Heerssema, Richard de Groot en Bob Martens. Dirk Wijnalda (H40) had na het zwemmen een achterstand van ruim 2 minuten.

De kopgroep van het zwemmen bleef tijdens het fietsen bij elkaar.  Dirk Wijnalda kon de aansluiting tijdens het fietsen niet maken maar kwam toch met de snelste fietstijd het Parc Fermé in. Diederik Scheltinga wisselde als eerste naar het lopen en  ging meteen hard van start. Bij de doorkomst van de  2e van de 4 ronden had hij ruim 1 minuut voorsprong op Bert Flier. Ondertussen was Dirk Wijnalda aan een opmars bezig en naderde snel op Bert Flier. Bij ingang van de 3e ronde had Dirk Wijnalda beide atleten gepasseerd en liep hij vanaf dat moment onbedreigd naar de zege. Achter hem werd de strijd om de plaatsen 2 en 3 nog spannend. Diederik kon uiteindelijk de 2e plaats niet vasthouden en werd de laatste ronde nog gepasseerd door Bob Martens.

Bij de dames was het Hanneke de Boer die na het zwemmen een voorsprong had van 1 minuut op Sandra Wassink die op haar beurt weer 1 minuut voor Cora Vlot(D45) uit het water kwam. Rahel Bellinga had tijdens het zwemmen veel achterstand op de eerste 3 dames  opgelopen en begon met een achterstand van bijna 2 minuten op Cora Vlot aan het fietsonderdeel. Zij wist tijdens het fietsen nog 1 minuut van haar achterstand af te snoepen maar bleef tijdens het lopen steken op 21 seconden van Cora Vlot. Hanneke de Boer liep onbedreigd naar de zege. Cora Vlot moest het uiteindelijk in de eindsprint afleggen tegen Sandra Wassink.

De Innotec  kwart  triathlon werd gewonnen door Mathijs Westerbeek die met een sterk looponderdeel de winst naar zich toetrok.. Bij de dames was het Anne Zijderveld die van start tot finish de wedstrijd onbedreigd won. De Specialized achtste triathlon werd een prooi voor Wannes Swinnen die uiteindelijk de wedstrijd met het lopen kon beslissen. Rikka Kelja won van start tot finish vooral door haar sterke zwemmen. Joyce Vrijenhoek kon de opgelopen achterstand  met een snelste fiets en looptijd net  niet meer overbruggen.



Geen opmerkingen: