dinsdag 19 augustus 2014

Verslag van de 3e Twee Bruggenloop in Winterswijk - deel 2

Top Survivalrunner Stijn Elferink uit Lichtenvoorde werd derde op enige afstand in 21.32 minuten
Mark te Brake verpulvert eigen parcoursrecord in Twee Bruggenloop

Door Benno Stevering

WINTERSWIJK – Mark te Brake van AVA’70 uit Aalten won dinsdagavond met een tijd van 19.25 minuten de zes kilometer lange Twee Bruggenloop. Het parcours dat via de camping langs de Slingeplas liep was hier en daar wat glibberig. Net als Mark wist ook de nummer twee, Lars Duistermaat van Archeus uit Winterswijk onder het parcoursrecord te lopen dat Te Brake vorig jaar realiseerde. Duistermaat noteerde 19.31 minuten. Top Survivalrunner Stijn Elferink uit Lichtenvoorde werd derde op enige afstand in 21.32 minuten. Lisa te Molder uit Zieuwent zette na de winst in Groenlo vorige week, haar zegereeks voort en won bij de vrouwen in 23.21 minuten. Hiermee was ze Lina Volker uit het Duitse Vreden dertig seconden te snel af.

Te Brake uit Aalten, lid van de organiserende vereniging AVA’70 opperde na afloop:  ‘’Als je een parcoursrecord weet te lopen, mag je vooral niet klagen! Vorig jaar liep ik acht tellen langzamer. De grindpaden waren best glad nu. Lars Duistermaat wist tot de vierde kilometer bij me te blijven. Vervolgens wist ik hem op een achterstand van honderd meter te lopen. Het gaatje werd uiteindelijk slechts vijftig meter op de eindstreep. Onlangs liep ik nog een pr op de baan van 15.36 minuten. Die tijd hoop ik overigens aan te scherpen komende zaterdag in Utrecht.’’ Lars Duistermaat kon niet direct een reactie geven op de tempoversnelling van Te Brake en nam genoegen met de tweede plek. Hij gaf aan dat het een mooie strijd was onderling mede gezien het feit dat beide lopers goed bekend waren met het prachtige parcours.  

Lisa te Molder gaf aan goed te moeten kijken waar ze liep. Na drie kilometer wist ze haar Duitse en Enschedese rivale te lossen en alleen gecontroleerd  door te lopen naar de eindzege en zette ook een nieuw parcoursrecord bij de vrouwen in de boeken. Ze heeft nu meer tijd om te trainen en zal volgend seizoen afstuderen.  In het najaar staat een halve marathon in de planning. AVA’70 kon in totaal 385 deelnemers welkom heten. De bekendheid van de Twee Bruggenloop is groeiende, mede dankzij speaker Henk Borgmeijer.

Geen opmerkingen: