vrijdag 25 september 2015

Estinea prolongeert titel bij NK Zorgmarathon

Estinea prolongeert titel bij NK Zorgmarathon
Op vrijdag 25 september vond op Nationaal Sportcentrum Papendal voor de 8e keer de SDB Zorgmarathon plaats. De winnaar mag zich Nederlands Kampioen noemen van de Zorgsector. Estinea verscheen met 2 teams aan de start en de verwachtingen waren hooggespannen. In 2014 werd de titel verovert en de vraag was of het zou lukken om dit kunststukje te herhalen?

Het principe van de Zorgmarathon is, dat elk team in totaal de marathon afgelegd (42,2 kilometer), waarbij de afstand in tien gelijke etappes is verdeeld. De tijd van de 8 snelste lopers is bepalend voor de einduitslag.

Om 12.00 uur viel het startschot en na de finish van de eerste loper was duidelijk, dat voor het team van Estinea 1 een top 10-klassering tot de mogelijkheden moest behoren. Gaandeweg de wedstrijd was het stuivertje wisselen en moesten de Runners van Estinea alles geven om in de buurt te komen van een podiumplaats. Nadat de laatste loper de finishstreep gepasseerd was, moesten de gelopen tijden verrekend gaan worden, om de komen tot de juiste eindrangschikking.

De prijsuitreiking zorgde voor de nodige spanning. Het team van Estinea 1 mocht als snelste ploeg van Gelderland het podium betreden en ontving als prijs een workshop over voeding en lifestyle, aangeboden door de Gelderse sportfederatie. Daarna volgde de algemene einduitslag en tot grote vreugde bleek, dat het Estinea was gelukt om wederom was gelukt om de Nationale titel Zorgmarathon in de wacht te slepen. Dat het spannend was bleek wel, want het verschil met de nummer 2, `s Heerenloo Topteam,  bedroeg slechts 52 seconden, terwijl de nummer 3, Sherpa 1,  daar weer 40 tellen achter was gefinisht. Juichend betraden de atleten en atletes het podium en mochten de felicitaties en de grote beker in ontvangst nemen. De huldiging onder de klanken van Lee Towers zorgde voor dolle taferelen en de fotografen konden uitgebreid hun werk doen…

Beatrijs van Riessen was `s middags aanwezig om de lopers en loopsters aan te moedigen en was daarna getuige van de prijsuitreiking. Ze toonde zich een trotse bestuurder en feliciteerde de atleten van harte met de geleverde  prestatie.

Het team Estinea 2 trok zich op uitstekende wijze op aan de prestaties van hun collega`s. Er werden prima tijden gelopen en na elke etappe kwamen de lopers met een goed gevoel over de finish. Een klassering in de middenmoot was een goede prestatie van dit team.

Estinea heeft zich tijdens de SDB Zorgmarathon wederom op uitstekende wijze laten zien. De teams, bestaande uit cliënten, vrijwilligers en medewerkers leverden uitstekende prestaties, met als bekroning de prolongatie van de titel! 

Geen opmerkingen: