zaterdag 26 september 2015

Organisatie Posbankloop kiest na twintig jaar voor nieuwe aanpak

In loperskringen geldt de Posbankloop als een wedstrijd over ‘het mooiste parcours van Nederland'
Zeker is dat bij de hardloopwedstrijden over 6 en 15 kilometer op zondag 27 september de tijd van de Afrikaanse toplopers voorbij is. De nieuwe organisatie geeft dat (start)geld liever uit aan andere zaken en mikt meer dan voorheen op regionale toppers. Organisator Tim van Os: “Internationale toplopers zijn goed voor snelle tijden, maar schrikken regionale toppers af. Wij houden het liever wat dicht bij huis. Ook voor het publiek is dat interessanter.”

Zo zijn er meer veranderingen dit jaar. De start blijft op Den Heuvel en de finish op de Rozendaalselaan in Velp, maar via een markt in de Emmastraat wordt ‘verbinding’ gemaakt tussen beide locaties. Het omkleden zal plaats vinden bij de start en niet meer bij de Dumpel. “We maken het compacter en daardoor gezelliger”, zegt Tim van Os. “Bij de finish zorgen we voor een gezellig finish plein.”

De 6 kilometerloop van de Posbankloop is een recreatieve loop. De 15 kilometerloop een officiële KNAU-loop. Beide gaan over heuvelachtig terrein. Een groot deel van het parcours van de langste afstand voert door Nationaal Park Veluwezoom. In loperskringen geldt de Posbankloop als een wedstrijd over ‘het mooiste parcours van Nederland’.

1 opmerking:

Gerrit zei

Ik loop de 15km en heb nog plek over in de auto, gaan er nog meer mensen die kant op?