vrijdag 8 april 2016

Een dagje Rotterdam of wel snoep reis voor ouderen - deel 2

Op de Erasmusbrug
Omdat er dit jaar veel atleten van AVA 70 mee gaan doen aan de marathon in Rotterdam, hadden we bedacht dat we op vrijdag de start nummers vast zouden gaan ophalen en dan tegelijk een bezoekje brengen aan de topsport beurs. Omdat Bjorn en Katja Demkes, ook niets aan het toeval wilden overlaten, besloten we samen richting Rotterdam te gaan. Bjorn als chauffeur, Katja de Tom Tom, Geert Wevers voor de foto s, Theo Stronks de nestor en Wim Brinkman voor de start nummers. Na een snelle rit werd het in de auto beduidend stiller toen we Rotterdam in reden, we kregen al helemaal het gevoel van de marathon. Ook Kwam Theo helemaal tot leven en hoorden we steeds vaker: weet je nog van toen, was dit nu 2013 of 2014, dit was vroeger anders. De hele hardloop carrière kwam weer voorbij. Na de auto te hebben geparkeerd was het maar een klein stukje lopen naar de beurs. Op de Coolsingel was men druk bezig met het opbouwen van de start en finish straat, en ook al wilden wij er even door, dan werd door een vriendelijke verkeersregelaar even goed duidelijk gemaakt dat dit niet kon en we gewoon moesten omlopen (dit is ons die dag nog wel vaker gebeurd). 

Op de beurs had de organisatie onze startnummers al klaar staan (zeer goed geregeld) en zijn we eerst maar eens over de beurs gaan lopen. Dat hardlopen helemaal in is, kun je daar erg goed merken, je wilt niet weten wat je allemaal aan extra s kunnen aan schaffen. Ook club genoot Bjorn Weier (voor bekenden Lex) van LEX laufexperte uit Bocholt stond met een stand op de beurs. Even gedag zeggen, een poster van de GTM loop ophangen, en weer verder want hij en zijn vrouw hadden het ontzettend druk. Tijdens de koffie even alle startnummers gecontroleerd, want ja je zult maar weer in Aalten zijn en je komt er achter dat je er 1 of 2 mist, maar gelukkig alles zat er bij. Op dat moment kwam ook Michel Butter ons tegemoet lopen en ja dan wil je natuurlijk op de foto. Katja begon direct met een diepe interview en volgens haar loopt Michel geen marathon meer (weer een concurrent minder zag je Bjorn denken). Na dit hot nieuws richting auto om alles op te ruimen.

En toen kwam het: Geert had zich bedacht, als je nu toch in Rotterdam bent, kun je daar ook wel een stukje gaan hardlopen (al was het alleen maar voor de foto s). Dus terug naar de auto en de hardloop kleding aan, Bjorn en Katja waren zo verstandig om niet te gaan lopen want zondag mogen ze er 42 km lopen, en werden dan ook door ons ingehuurd als begeleiders in onze tocht door Rotterdam. Na een rustig start op de Coolsingel doemde na 1 km de Erasmusbrug voor ons op, dit was het sein voor Theo om al te gaan versnellen. Via de brug ging het naar de Laan van Zuid, richting de Kuip (ons eind doel). Onderweg luide aanmoedigingen van Bjorn en Katja die met de auto ons volgden, maar ook opmerkingen van toeschouwers dat we een paar dagen te vroeg waren!!! 

Na een goede 5 km waren we aangekomen bij de Kuip de thuis haven van Feijenoord. Wat dit allemaal met Theo deed is niet te beschrijven maar gelukkig hebben we de foto s en het filmpje nog (je gelooft je ogen niet). Binnen in het Maasgebouw hebben we nog koffie gedronken en kwam directeur Eric Gudde even persoonlijk kijken of alles naar wens was, Ook  trainer Giovanni van Bronkhorst  kwam nieuwsgierig langs lopen want ook hij had gehoord dat wij in het gebouw waren en zwaaide verlegen naar ons. Na een tweede kop koffie met een wel zeer groot koekje (Feijenoord moet echt op de kleintjes letten), zijn we nog even rond wezen neuzen en zijn er vele foto s gemaakt. Hierna zijn we weer richting de Achterhoek gegaan, na een onvergetelijke dag.

Hier nog enkele weetjes over deze dag:

*Katja baalde van de jas die ze had aangetrokken.
*Michel Butter het jammer vond dat Lisa te Molder er niet bij was
*Bij het zien van het stadhuis dacht Theo dat Feijenoord volgend jaar weer op het balkon zou staan (het blijft een dromer)
*In het Maas gebouw was net een reünie van het laatste kampioensteam van Feijenoord (dat was lang geleden)
*Katja werkelijk geen verstand van voetballen heeft
*Wim (Ajax man) toch wel een beetje onder de indruk was van alles

Theo, Bjorn, Katja en Geert bedankt voor deze geweldige dag en nu op naar zondag.

Wim Brinkman 
Katja en Michel Butter

5 opmerkingen:

Katja zei

Prachtig beschreven Wim. Precies zoals het was.

Unknown zei

Mooi stukje Wim, was een mooie dag!!

Unknown zei

Prachtig. Is dat waar katja?? Weet jij niet wat buitenspel is.. Haha

theo stronks zei

Fantastisch verhaal Wim,groot compliment.

Marco (Barlo) zei

prachtig verslag!