woensdag 27 april 2016

Verslag van de 3e Koningsloop in Aalten

Prachtige prestatie van Alonso en Christian
Hardlopen moet voor eenieder toegankelijk zijn.

Met die gedachte is er in samenwerking met het speciaal onderwijs VSO het Bariet en st Lichtenvoorde een clinic opgezet naar de Koningsloop in Aalten toe . Samen trainen om op koningsdag 1, 2, of 5 km te gaan lopen. Één sportieve deelnemer was bereid om het avontuur aan te gaan.

Het was acht weken geleden dat Alonso en ik begonnen zijn met de hardlooptrainingen. Samen zijn we het avontuur aangegaan en zijn op woensdag 2 maart j.l. gestart.  Direct bij de eerste training bleek Alonso looptalent te hebben. Verbaasd maar ook blij van zijn loopvermogen al vrij snel, in samenspraak met ouders, besloten om er naar toe te gaan werken om de 5 km op koningsdag te volbrengen. Aangezien Alonso de (helaas) enige was hebben we de trainingen verplaatst naar de maandagmiddag direct aansluitend op zijn school. De trainingen zijn dan ook steeds gestart vanaf het VSO het Bariet. Veelal aangemoedigd door zowel scholieren als leerkrachten.

In acht weken tijd hebben we in verschillende trainingsvormen flink gewerkt aan snelheid en duur. De niet aflatende 'kletsenthousiasme' van Alonso maakten de trainingen daarnaast ook nog eens erg gezellig. En als hardloper weet je dat als je veel kunt kletsen  we ook nog niet te hard gaan.  Uiteraard waren de praatjes er ook wel eens af, maar over het algemeen zijn ze niet weg geweest. Min of meer als voorbereiding en mooie mogelijkheid heeft hij ook nog even twee weken voor de koningsloop mee gedaan met de Nina 2 km run te Winterswijk. Maandags kwam hij dan ook vol trots zijn medaille laten zien. Een  mooie opmaat naar Koningsdag toe.

Woensdag 27 april was het dan zover. Na inschrijving kwam Alonso al met familie aanlopen. Tijdens het opspelden van onze nummers zagen we inmiddels de verschillende afstanden langs ons heen trekken. Om 12.15 uur naar de start plek en Alonso gaf aan nog wel bij de top drie te willen horen. We gaan ons best doen, gaf ik aan. Door dat de 'starter' later was klonk het startschot pas 10 minuten later. Om 12.30 uur konden we vertrekken en gingen we direct de 'bult' op door de tent en over de markt. Het eerste rondje was snel geklaard. De kans van te snel starten heb ik behoorlijk ingedamd. Dit bleek een goede inschatting te zijn want bij km 3 begon Alonso het zwaar te krijgen. Door nog iets langzamer te gaan lopen konden we het samen nog goed aan de gang houden. Bij rondje 4 en 5 werden er kleine wandelstukjes ingelast en daarna weer de boel oppikken. Echter in het laatste rondje waar het lachen al weer meer aan de orde was dan het huilen hebben we er nog een eindsprint uit kunnen persen. Mede door alle aanmoedigingen die we onderweg hebben ondervonden kwamen we na 29 minuten samen over de finish. Wat een toptijd!! en wat een prestatie!!

Nadat hij de felicitatie van ouders en broer met vriend en moeder in ontvangst had genomen was Alonso van alles nog erg onder de indruk. Nog een beetje overmand van allerlei emoties nam hij de bos bloemen van moeder en 'snoeptrofee' van mij in ontvangst. Deze kanjer heeft het dan toch maar mooi gedaan. Daar mag hij erg trots op zijn. Na de vakantie hoop ik dat hij ook nu weer vol trots op het Bariet zijn medaille kan laten zien en zeggen I did it! 
Kanjer Alonso bedankt voor de leuke acht weken en gefeliciteerd met je enorme prestatie. En wie weet lopen we nog een keer samen!

Christian Reinders, Run&BFit

2 opmerkingen:

Andre zei

Klasse begeleiding Christian!

Gerdy zei

Superprestatie Alonso & Christian!