zondag 10 april 2016

Road to Marathon van Rotterdam 2016 - deel 13

Katja
Katja en Björn Demkes doen in april 2016 mee aan de Marathon van Rotterdam en trainen op een schema van Greg van Hest. Via dit blog geven ze iedere maand een update van hun ervaringen en vorderingen, vandaag deel 13.

10-04-2016 Race Day

04:45 uur gaat de wekker. Het is zover. De marathon van Rotterdam. Eindelijk. Nathalie komt ons om 05:45 uur ophalen. Nathalie gaat ons op allerlei punten voorzien van drinken en gelletjes. Wat een topper. Ze krijgt echt een drukke dag. De bus vertrekt om 6.15 uur bij Ava'70. Wat een gezelligheid in de bus. Het gaat erop. Vooral Dirk Vreman en Ingrid van Zolingen zijn de gangmakers in de bus. Rond 09:00 uur staan we in het startvak. Een uurtje wachten nog. Had ik nou ook maar het witte pak van buurman Erik te Poele aangedaan. Björn heeft het lekker warm. Ik heb het koud. Even nog op de foto met mijn trainingsmattie Lisa te Molder in het startvak. Bedankt voor al de trainingen Lisa.

10:00 startschot. Daar gaan we. Ik loop echt lekker en constant. Het drinken gaat goed. Er zit een spons in de bekers. Dit drinkt super. Geen drinken in mijn neus zodat je aan het kokhalzen komt. Wat een verademing. Als ik maar niet naar de Dixie hoef onderweg gaat het geregeld door mijn hoofd. Dan laat ik alles maar lopen. Dat ziet niemand denk ik. Op het 30 kilometerpunt begint het feestje pas echt. Ik kan gewoon doorlopen in hetzelfde tempo. Hoe zou het met Björn gaan denk ik geregeld. Bij het 34 kilometerpunt heb ik al veel mensen zien wandelen, onderuit zien gaan. Ik kijk naar beneden en denk gewoon doorlopen en niet omkijken. Wat een slagveld. Verderop zie ik Inge en Sander staan. Wat fijn. Ik krijg een flesje water heerlijk. Wat een dorst.

Bij 38 kilometer lopen mijn benen vol. Doorlopen Katja probeer onder de 5 minuut de kilometer te blijven. Ik word gammel en voel me flauwtjes worden. Dan maar het laatste gelletje nemen en zien wat het doet. Ik krijg een energie en kan zo naar de finish lopen. Wat een beleving was het vandaag. 31 minuten van mijn PR afgelopen. Ik ben zo blij. Wil meteen Björn opzoeken. Moet eerst nog een eind lopen voordat ik Björn in de tent tref.

Ik zie hem en zie dat het niet gegaan is zoals Björn het zou willen. Wat had Björn het zwaar gehad. Het was keihard werken vanaf het begin, maar toch nog dik onder de 3 uur. Wat een bikkel. Ik ben trots op Björn en op mijzelf. Het was een jaar met bijna alleen maar goede resultaten. Geweldig dat het er dan voor mij wel uitkomt op de DAG. Wat een Topdag. Alle ava leden ook gefeliciteerd met het behalen van de eindstreep. Ook de Archeus leden gefeliciteerd. En alle andere lopers natuurlijk ook. En de supporters niet te vergeten. Wat fijn om jullie aanmoedigingen mee te krijgen. Krijg je ook weer een dosis energie van. Bedankt toppers.
Björn (gele shirt)

Geen opmerkingen: