maandag 6 februari 2017

AVA'70 kleding goed terecht gekomen in Gambia - deel 2

Big thanks to AVA vanuit Gambia
Nieuwe AVA`70-talenten gespot in Gambia

“Van ruilen, komt huilen,” volgens een oud Nederlands spreekwoord, maar dit gezegde gaat niet altijd op….

Eind 2016 kregen alle Senioren van AVA`70 gratis een nieuw wedstrijdshirt aangeboden met de opdruk van de nieuwe hoofdsponsor, OWM. De bedoeling was dat de oude shirt niet meer zouden worden gedragen en als ruilmiddel werden ingeleverd. Als dank voor deze ruil, kreeg men een goodiebag. Omdat de meeste oude shirts nog in uitstekende staat verkeerden, ging het bestuur op zoek naar een goede bestemming. Deze werd al snel gevonden. AVA`70-lid Gerdie Duenk,  is werkzaam bij het SKB in Winterswijk en het ziekenhuis onderhoud goede banden met Gambia. Er wordt met enige regelmaat een (werk)bezoek gebracht aan Brikama, gelegen in het midden van dit Afrikaanse land. De organisatie SKB4Gambia zou erg graag de beschikking krijgen over een partij shirts. Hier hoefde niet lang over nagedacht te worden en besloten werd om meer dan 100 shirts toe te wijzen. Nu de rust wat is weergekeerd in Gambia, na de presidentswisseling, is een delegatie van SKB4Gambia eind januari vertrokken met een aantal medische spullen en.. de shirts van AVA`70.

Eén van deelnemers aan de reis is Carla Klein Breteler en zij doet verslag:

“Op 5 februari was het de bedoeling om de shirts in Brikama over te dragen aan eigenlijk de helft van de mannen in het dorp. Bij een broer van een Gambiaanse kennis werden de shirts op de bank uitgestald en ondertussen werden buren en vrienden op straat aangesproken of gebeld. Ook de dames riepen naar hun buurvrouwen en in een mum van tijd was het een drukte van jewelste. Iedereen was in de stapel shirts op zoek naar de juiste maat voor zichzelf of de kinderen en als ik even niet keek, werden er onder de rok shirtjes weggemoffeld. Een hemd onder een shirt is dan ook een optie. Inmiddels waren zo ongeveer de benodigde mensen voor het aantal shirts aanwezig en werden er volop selfies en groepsfoto`s geschoten. Ik heb uitgelegd dat de shirts via een atletiek- en lopersclub uit Aalten in Nederland kwamen. Het karton met AVA THANKS is ook zeer welgemeend!!”

Het bovenstaande bericht van Carla Klein Breteler en de gestuurde foto`s geven duidelijk aan, dat de “geruilde” AVA`70- shirts een prachtige bestemming hebben gekregen in Gambia. Een klein gebaar, een warm gevoel…..(FR)

1 opmerking:

Gerdie Duenk zei

Er volgt nog een verslag van Carla, is daar nu nog aan het werk voor SKB4GAMBIA