zaterdag 25 februari 2017

Vreden 48e Volkslauf - 21,1 km - 1:36:35 uur - 3e plaats M55

3e Plaats M55
Nadat ik vorige week nog ruim 20 rustige kilometers bij de Slangenburg Trail heb gelopen, schrijf ik me vandaag in voor de halve marathon van de 48e Volkslauf in Vreden. Het doel voor vandaag is om lekker ontspannen te lopen en wat extra kilometers te gaan maken voor de halve marathon van Utrecht over drie weken, mijn tijd vind ik niet zo belangrijk. Ik haal achtereenvolgens Gerrit Dijkslag, Inez Balke, Andre Bruil en Frank Roos op en gezamenlijk rijden we naar onze oosterburen toe, net over de grens bij Winterswijk. Als we in Vreden aankomen zien we nog net dat de atleten van AVA'70 op de 5 kilometer prima presteren door met 5 man bij de eerste 10 in het klassement te eindigen en ook de snelste dame is van AVA'70.

Vier keer ben ik hier op een 10 kilometer gestart en vandaag ga ik dus ruim het dubbele lopen. Na het inschrijven ga ik even het Widukindstadion in en loop twee rondjes van 400 meter warm. Ik vind het mooi geweest en loop me dadelijk onder de wedstrijd wel verder warm. Het startschot gaat en na een ronde op de baan lopen we door een woonwijk naar het buitengebied van Vreden. De route ken ik goed want het begin is hetzelfde als de 10 kilometer. Waar anders het keerpunt van de 5 kilometer (22.18 minuten) is moet ik nu door en ik loop achter Bernfried Kröger van Sus Legden heerlijk mijn eigen tempo. Het gaat verrassend goed en ik kan vrij gemakkelijk volgen (10 km in 44.54 min). Hij houdt me mooi wat uit de wind en tot het keerpunt (47.29 min) blijf ik achter hem lopen en doe eigenlijk geen meter kopwerk.

Op de terugweg neem ik wel mijn verantwoordelijkheid en neem het direct van Bernfried over. Hij kan even volgen en moet er dan af. Heel langzaam loop ik bij hem weg en de laatste 10 kilometer moet ik het helemaal alleen doen. Het is een doodsaai parcours met lange en rechte wegen waar de wind soms vrij spel heeft. Het blijft lekker gaan (15 km in 1:07:50 uur) en dat had ik niet verwacht. De kilometers kan ik ook mooi gemiddeld rond de 4.30-4.35 minuten houden en als ik weer in de woonwijk kom (20 km in 1:31:40 uur) haal ik de laatste deelneemster van de 10 kilometer nog in, die 25 minuten later is gestart. 

Op de gravelbaan moedigt Gerrit Dijkslag, die al 10 minuten binnen is, me nog aan en kom ik in een tijd van 1:36:35 uur over de finish. Het is goed voor een 3e paats M55 en maar 35 seconden boven mijn beoogde streeftijd van dit jaar. In Utrecht hoop ik daar net binnen te blijven maar dat zal zeker een nog een hele klus worden. Als je geen verwachtingen hebt loopt het vaak veel fijner dan dat je jezelf met een tijd een bepaalde druk op legt. Op 19 maart zullen we het zien. Frank, Andre en Inez lopen de 10 kilometer in ruim 40, 44 en 50 minuten.
Met Frank Roos, Andre Bruil en enkele Duitse kinderen

1 opmerking:

Jelle zei

Gefeliciteerd geert