zondag 12 februari 2017

Verslag van het 40e Groet uit Schoorl Run (NK)

Eline de Jong uit Didam verbeterde haar persoonlijk record naar 37.51 minuten
Fred Keurntjes Nederlands Kampioen in Schoorl

Door Benno Stevering

ZEVENAAR – Fred Keurntjes uit Zevenaar heeft zijn missie volbracht. Hij pakte zondag de gouden plak bij de 55 plus categorie op de tien kilometer in Schoorl tijdens het Nederlands Kampioenschap 10 kilometer. De atleet, logistiek medewerker bij Liander in Apeldoorn, realiseerde een tijd van 35.37 minuten. Lange tijd zag hij er naar uit. Uiteindelijk was hij er klaar voor en blessurevrij ging hij de strijd aan op de tien kilometer in Schoorl. Iedereen zag aan zijn loopstijl dat hij in de Pannerdense Dijkencross al in vorm was. Vorig jaar won de bekende Arie Stigter in 36.30 minuten. Stigter komt nu uit in de zestig plus categorie. Dat Keurntjes in Schoorl 35.37 minuten loopt getuigt nog eens zijn klasse. Keurntjes loopt al ruim 20 jaar verdienstelijk mee in de regionale atletiek. Nooit eerder testte hij zich tijdens een NK.  

Om op het NK uit te komen vroeg hij onlangs een KNAU licentie aan en schreef zich in bij atletiekvereniging de Liemers. ‘’Compliment aan physiotherapeut Frans Gasseling uit Pannerden die me nog eens goed masseerde vooraf. Maar mijn belevenis was cruciaal en betekent veel voor me. Je merkt dat alle kleine puzzle stukjes en details kloppen. Vooraf heb ik er hard voor getraind en had een duidelijk plan. Ik wilde me meten met mijn leeftijdscategorie landelijk op de tien kilometer. In Schoorl moest het gewoon gebeuren! Met deze focus ging ik samen een dag voor de wedstrijd met mijn broer Geert als een van de vele toeschouwers naar Schoorl. We verbleven in Bergen, een prachtige omgeving. Een dag later in Schoorl moest het gebeuren tijdens de 10 km NK. Ik liep tactisch en deed geen gekke dingen. 

Op advies van Edwin Wissema en Chris Henet liep ik behouden de eerste vijf kilometer en had nog kracht over in de tweede helft. Dat moest ook wel omdat er nog wat verraderlijke heuveltjes in het parcours waren opgenomen. Ik hield me in en ging op het moment wanneer het nodig was. Ik had het gevoel dat het goed was gegaan. Bij mijn finish had ik nog geen zicht op het eindresultaat in mijn categorie. Uiteindelijk in de bomvolle zaal tijdens de prijsuitreiking werd het spannend.  Ik kan het nog amper geloven. Op het podium vroegen ze me waar ik vandaan kwam. Ik antwoordde uit de contreien van Bennie Jolink met D’Ran als slogan. Ze begrepen me en waren blij dat ik mijn doel had bereikt. Net als de andere lopers die hier aan de start verschenen, weet een ieder dat we veel trainen om ons doel te willen bereiken. Edwin Wissema zat erg dicht bij een podiumplaats. Ook hem had ik een medaille gegund net zoals zo vele anderen. Op het werk hadden ze alles voor me versierd. Dat is erg fijn dat een ieder zo meeleeft. Ik ben blij met deze prestatie.’’ 

Voor Fred is het nu eventjes rust. Hij zal genieten van de terechte aandacht voor zijn prestatie en wat gas terugnemen na een intensieve wedstrijdperiode en over 2 weken de draad weer oppakken. Frank Futselaar uit Arnhem liep bij de mannen senioren naar een zeer snelle 12e tijd van 30.24 minuten. Eline de Jong uit Didam verbeterde haar persoonlijk record naar 37.51 minuten. Edwin Wissema uit Didam liep naar een tijd van 32.44 minuten en eindigde op een vierde plek en greep helaas net naast de bronzen plak. Tom van Beusekom uit Duiven deed het goed met een tijd van 34.33 minuten.

Geen opmerkingen: