dinsdag 11 juli 2017

IJzendijke 1e Zomeravondloop 9.6 km - 42.04 min - 28e plaats

Voor de stenen graanmolen in IJzendijke
Wanneer we de vakantie geboekt hebben, kijk ik ook altijd even of er in die periode nog een hardloopwedstrijdje in de buurt is. Op Zeeuws Vlaanderen zie ik dat het een vast ritueel is om op een zestal dinsdagavonden op rij de Zomeravondlopen te organiseren (IJzendijke, Cadzand, Retranchement, Groede, Nieuwvliet en Zuidzande). Dat komt dan goed uit en kan ik mooi nog twee wedstrijdjes in de buurt mee pakken. Eén van de zomeravondlopen is zelfs in de plaats waar we voor twee weken zitten. Het is niet erg warm en als ik op de avond van de eerste wedstrijd op het park weg rijd valt er een beetje motregen, ideaal loopweer dus..

De 1e Zomeravondloop is in IJzendijke en op mijn Tom Tom stel ik de kortste route in. Via kleine plaatsjes over het Zeeuwse platteland, als Nieuwvliet, Groede, Kruisdijk en Schoondijke, kom ik ongeveer een uur voor aanvang aan in IJzendijke. De auto kan ik zelfs tot op 100 meter van de start parkeren en loop het café binnen waar ik me moet inschrijven, enkele vaste bargasten zitten al lekker achter hun biertje. Of één van hen ook het briefje heeft opgehangen aan het prikbord weet ik niet maar de tekst laat niets te wensen over. 'Hey schatje, ik ben even naar het café en ben met een uurtje weer thuis! Zo niet, lees dit bericht dan nog een keer!

In een zaaltje achter in het café is de inschrijving en er kunnen verschillende afstanden gelopen worden. De langste afstand is 9.6 kilometer en ik vraag aan de meneer achter de inschrijftafel of het drie rondjes zijn omdat er ook een 3.2 en 6.4 kilometer is. Met de opmerking 'Kerel, als jij het gemakkelijker vindt om ze in een vierkantje te lopen is dat ook goed', is de toon gelijk gezet. Ik laat me niet kennen en schrijf me in voor de langste afstand. Als ik naar buiten loop, zie ik de pijlen en afstanden al op de weg gekalkt en loop alvast een stukje van het parcours. 

De start van alle drie afstanden is tegelijkertijd en ik besluit om niet te hard van start te gaan. Het is een mooi rondje om het dorp IJzendijke heen en de eerste ronde klok ik op 13.50 minuten. De tweede ronde gaat bijna een half minuutje langzamer (14.17 minuten) en er vallen steeds meer atleten af, die hun wedstrijd er al op hebben zitten. In de derde en laatste ronde moet ik nog één keer de befaamde bult bij de molen op, wat het moeilijkste gedeelte van het parcours is. Ik ga zelfs atleten aan het inhalen en loop zo maar drie man voorbij. Dat gebeurd me niet zo heel vaak en als ik over de finish kom staat de klok stil op 42.04 minuten. Dat betekent dat ik 13.57 minuten over de laatste ronde heb gedaan, maar voor mijn gevoel was dit veruit de snelste ronde. In de plaatselijk sportzaal achter het café is zelfs nog een douche gelegenheid om daarna nog weer het café te bezoeken voor een drankje. Misschien moet ik de volgende keer thuis ook maar zo'n briefje ophangen! 

Klik op de link voor de uitslagen

uitslagen

krantenverslag

site organisatie

1 opmerking:

Unknown zei

Geweldige tekst als ik over een uurtje niet thuis ben,nog een keer lezen.
Btw een leuk verslag