zaterdag 29 juli 2017

Verslag van het 6e Rondje Eilanden in Vinkeveen

De Achterhoekse deelnemers aan het Rondje Eilanden
Een ruig Rondje Eilanden in Vinkeveen

Zaterdag 29 juli was het dan zover; tijd voor het 6e Rondje Eilanden! Een zwemloop waarbij er in totaal 1.500 meter gezwommen en 5,5 km hardgelopen moet worden, verdeeld in 12 "stukken". Deelnemers zwemmen van eilandje naar eilandje in de Vinkeveense plassen. Om 12.30 uur zijn Anouk Tragter, Angelique Vrijdag en ik vertrokken vanuit Groenlo. Richting Abcoude werd het steeds donkerder en kwamen er steeds meer druppels uit de lucht. Na het parkeren van de auto voelde de omgevingstemperatuur toch aangenaam, maar er stond wel behoorlijk wat wind! Na het ophalen van de startnummers, een zoveelste bezoek aan de Dixi en het 1e gedeelte van het parcours te hebben verkend, namen de zenuwen nog meer toe. Wat een golfslag in het water! Zulke hoge golven kennen wij niet als trouwe zwemmers van de Slingeplas en Hambroek. De zwemtactiek besproken en bijgesteld. Het was duidelijk dat we voldoende water binnen zouden krijgen tijdens dit evenement en een reistabletje van te voren innemen, was ook geen overbodige luxe. 

Eenmaal terug bij het startterrein kwamen we Bert van Asselt, Heidi Rave, Ilse en Linda Vrijdag ook tegen. Bert zag het probleem niet zo in van die golven. Ik startte om 15.40 uur, samen met Heidi. Daarna Angelique, Anouk, Bert, Linda en Ilse. Starten moesten we van een vlot, voor mij wel 25 jaar geleden dat ik de hurksprong heb uitgevoerd en dat heb ik gevoeld. Eenmaal weg zwom ik gelijk lekker en het 1e gedeelte nog zonder golven. Dit werd vervolgd door 900 meter hardlopen over eilandje 2. Een paar weken geleden heb ik speciaal voor dit evenement een flinke investering gedaan van €8,00 voor een paar luxe surfschoenen. Daar kun je prettig mee zwemmen, het hardlopen verliep beduidend minder goed. Ik had het gevoel dat ik met zwemvliezen maat 48 aan het hardlopen was. Verschrikkelijk. Verstand op nul en doorlopen. Het zwemmen naar eilandje 3 was zwaar. Flinke golven, veel wind en regen. Ik zag niets. Hoofd in het water en gewoon door zwemmen, af en toe proberen op te kijken waar ik was. Dit stuk was ook 300 meter en gelukkig werden de afstanden hierna steeds korter. De gehele wedstrijd zwom en liep ik met een jongen met een blauwe badmuts. Het zwemgedeelte ging mij beter af als hem. Tijdens het hardlopen haalde hij mij weer in, maar daardoor had ik wel een prima richtpunt in het water. 

Bij de laatste 2 eilandjes kwam ik niet meer zonder hulp het water uit en hoorde ik vrijwilligers zeggen; "Ach meisje toch..." Zag ik er zo vermoeid uit?! Ik hoop het niet. Eenmaal weer op het laatste eilandje nog een flinke eindsprint met mijn zwemvliezen maat 48 en is het mij toch nog gelukt om onder het uur te finishen in 58.21. Dik tevreden in deze weersomstandigheden. Snel een droog shirt aangedaan, wat gedronken en vlak daarna kwam ook Angelique in 1.11.18 over de finish en ook snel daar achteraan Anouk in 1.05.30. Super! De meeste voldoening heb ik ervaren van het feit dat zowel Anouk als Angelique het ook uitstekend hebben volbracht en dat zij net zoals ik zeer enthousiast waren over dit (toch wel) unieke evenement. De ontstane tekorten in koolhydraten, vetten en eiwitten hebben we dubbel en dwars weer aangevuld bij een wokrestaurant in Veenendaal, waar we samen met Bert, Heidi, Linda en Ilse het evenement nog even zorgvuldig hebben geëvalueerd. Het was een zeer gezellige dag, dat nu een dag later flink wat spierpijn heeft opgeleverd. Maar zeer zeker de moeite waard! Op naar 19 augustus: De Vrije Slag door Zutphen. 

Uitslagen: Denise van der Donk: 58.21, Anouk Tragter: 1.05.30, Angelique Vrijdag: 1.11.18, Bert van Asselt: 1.15.02, Ilse Vrijdag: 1.17.33, Heidi Rave: 1.19.24, Linda Vrijdag: 1.32.12

Sportieve groet,

Denise van der Donk
Angelique Vrijdag komt uit het water

2 opmerkingen:

theo stronks zei

Knappe prestatie geleverd in en om Vinkeveen.

Denise van der Donk zei

Bedankt Theo! De volgende keer zijn we weer aanwezig bij de heuveltraining :-)