vrijdag 25 oktober 2019

Road to Marathon van Rotterdam 2020 - deel 2

De AVA'70 groep van 23 april 1995
Op mijn oproep van ongeveer een maand geleden is erg goed gereageerd. Maar liefst 23 atleten hebben zich tot nu toe opgegeven voor de marathon, 2 atleten lopen samen een marathon en 9 deelnemers gaan voor de kwart marathon (zie site)Een prachtig resultaat en we kunnen de komende winter met een mooi groepje gaan trainen. Zelf wil ik vanaf januari wat meer kilometers gaan maken, daarbij wil ik ook een aantal keren overdag gaan trainen als ik vrij ben. 

In het jaar 1995 heb ik mijn 1e marathon in Rotterdam gelopen. Ik had toen twee doelen, uitlopen en een tijd van onder de 3 uur. Beide doelen heb ik toen gehaald en nu, precies 25 jaar later, stel ik mij weer twee doelen. Uitlopen en een tijd van onder de 4 uur proberen te lopen. Aan de ene kant heb ik er ontzettend zin in maar aan de andere kant kan ik er ook best tegenop zien. Als ik nu een training ruim 10 kilometer loop, dan moet ik er echt nog niet aan denken om deze afstand nog een aantal keren te lopen. 

Ik heb even naar een aantal wedstrijden gekeken en deze wil ik proberen om in de buurt van mijn beoogde marathontempo te gaan lopen. Hoe ik er nu over denk worden het, naast wat kortere wedstrijden, drie wedstrijden met wat meer kilometers. Dat zijn de Asselronde (25 km) in Apeldoorn op zondag 2 februari, de halve marathon bij de Jutberg Trail in Dieren (21,1 km) op zaterdag 15 februari en de 30 kilometer van de Achtkastelenloop in Vorden op zondag 1 maart. Het zou leuk zijn dat er meer atleten mee gaan naar deze wedstrijden. 

Het is natuurlijk prachtig dat ook een aantal leeftijdsgenoten en mijn trainingsmaatje Theo Stronks zich weer opgegeven hebben. In 1995 hebben we de laatste 8 kilometer samen gelopen om uiteindelijk hand in hand op de Coolsingel te finishen! Ieder jaar hebben we het er nog wel een keer weer over.

Waarschijnlijk komen er nog enkele atleten bij en als we allemaal gemiddeld één persoon meenemen kunnen we de bus al bijna reserveren. Ik wens iedereen een goede voorbereiding toe en hoop dat we deze blessurevrij kunnen lopen. Veel succes er mee.
De laatste 8 kilometer in 1995 heb ik samen met Theo Stronks gelopen

2 opmerkingen:

Andre zei

Prachtige foto's uit de oude doos!

Gerdie Duenk zei

Geert reserveer maar vast plaatsje in de bus