zondag 25 januari 2009

Arnhem 2e Safari Run 5 km – 18,43 min – 3e Plaats M45

Eerst zweten, daarna aapjes kijken is het motto van de Safari Run en daar hebben we ons dan ook maar aangehouden

Samen met Theo Stronks en Bram komen we ruim op tijd in Arnhem aan en het eerste dat opvalt, is dat het veel drukker is dan de eerste editie maar het weer is dan ook een stuk beter dan vorig jaar. Veel mensen die we kennen van de digitale snelweg komen we tegen en we maken van de gelegenheid gebruik om elkaar weer eens in het echt te ontmoeten en bij te praten.

Na de jeugdlopen is het onze beurt en de organisatoren Dick Leseman en Henk Bruggeman hebben een mooie ronde van vijf kilometer uitgezet in de bossen van Landgoed Schaersbergen vlak naast het Burgers Zoo. Van de vorige editie weet ik nog dat de eerste kilometer gelijk de moeilijkste is omdat hij wat vals plat omhoog gaat en daarom start ik wat behoudender dan anders. Het is prima te lopen in het bos, al is de ondergrond op sommige stukken nog wat bevroren. Toch loopt dit fijner dan de modderige paden in Beek vorige week. Ik loop net achter de eerste vrouw Pauline Claessen. De Velpse, in 2007 winnares van het zilver op de NK tien kilometer, loopt na veel blessureleed voor het eerst sinds anderhalf jaar weer een wedstrijd. Ik kan vrij goed bij haar in de buurt blijven en ik loop naar een mooie tijd van 18,43 minuten.

Direct na de wedstrijd krijg ik een briefje in de hand gedrukt dat ik later thuis pas lees. Het is een uitnodiging voor de prijsuitreiking in het Safari restaurant voor mijn derde plaats. Die ben ik dus misgelopen. Bram is ook erg tevreden en komt in 21,52 minuten over de finish, ruim anderhalve minuut voor Theo (23,28 min).

Na de loop heb ik nog even met Eric Beatse gesproken, in de volksmond beter bekend als de Kiekjesdief. Hij is regelmatig bij wedstrijden aan het fotograferen en stuurt mij dan de foto’s toe om op mijn web-log te publiceren. Leuk om je weer ontmoet te hebben Eric. Ook hebben we nog gebruik gemaakt van het gratis entreebewijs dat je krijgt om na de wedstrijd de dierentuin te bezoeken. Als je dan dat genietende gezicht ziet, maakt het je dag compleet.





Geen opmerkingen: