zondag 11 januari 2009

Halve Marathon in Egmond aan Zee

De vuurtoren Jan van Speijk in Egmond aan Zee
Twaalf jaar lang waren de omstandigheden in Egmond aan Zee niet zo bar geweest als tijdens deze editie. Met temperaturen rond het vriespunt en een ijzige zuidwesten wind die de gevoelstemperatuur enkel graden deed dalen, konden de lopers niet anders dan rustig beginnen over het strand. Winnaar werd de Keniaan Wilson Kipsang in 1.05.36. Michel Butter eindigde op een knappe 2e plaats. Bij de vrouwen won Workitu Ayanu in 1.16.33. Hilda Kibet werd tweede.

Clubgenoot Wim Brinkman schrijft er het volgende verslag over: Vanmorgen in alle vroegte vertrokken we naar Egmond aan Zee, om daar deel te nemen aan de halve marathon. Aangekomen in Heiloo was het al een drukte van belang en werden we met bussen naar Egmond vervoert. We hadden het geluk en de luxe dat clubgenoot Benno Aversteeg samen met zijn vrouw een appartement hadden gehuurd vlak bij de start. Tegen half elf werden we door hun ontvangen met heerlijke koffie en konden we ons daar omkleden. We hoefden maar een klein stukje te lopen naar de start en dat was maar goed ook wat er stond een erg harde wind en de temperatuur was ook niet echt zomers te noemen.

De wedstrijd: Na een korte aanloop van 3 kilometer door Egmond kwamen we op het strand waar we de harde wind pal voor hadden, wat kan 7 kilometer dan ver zijn. Na ongeveer 10 kilometer omhoog over de duinen en weer de weg op. In de duinen was het lekker lopen met de wind achter. Wel was het parcours erg heuvelachtig en moest er menig duin beklommen worden. Na 20 kilometer eindelijk Egmond weer in zicht maar vlak voor de finish nog een kleine maar vervelende klim en dan eindelijk de streep. Na afloop weer heerlijk na het appartement van Benno en zijn vrouw Jose, voor een wel verdiende douche en een heerlijk kopje koffie.

De uitslagen: Wim Brinkman 1.30.45 – Jet Klomp 1.42.11 – Benno Aversteeg 1.43.41 – Harro Rijnsaardt 1.49.14

Ondanks een vervelende blessure heeft Benno zaterdag ook nog mee gedaan aan de mountainbike wedstrijd en is hier 38e geworden in een groot deelnemersveld. Het was weer een hele belevenis en een geweldige wedstrijd.

Keniaan Kipsang wint Halve van Egmond                                              
                  

Geen opmerkingen: