donderdag 1 januari 2009

Terugblik op het jaar 2008

De Coolsingel in Rotterdam, 13 april 2008 met van links naar rechts Geert Wevers, Wim Rensink, Henk Mengers en Theo Stronks
Het afgelopen jaar heb ik weer aan een aantal leuke wedstrijden deel kunnen nemen in Nederland, Duitsland en zelfs in Frankrijk. In het begin van het jaar heb ik twee wedstrijden van de Gelders/Overijsselse Crosscompetite gelopen en bij deze wedstrijden eindig ik altijd achter in het veld en kan ik vaak nog net enkele atleten achter me houden. De derde wedstrijd van het jaar ben ik met Bram naar de Safari Run in Arnhem geweest. Hier heb ik tegen een heel aantal mensen, zie onderste foto, gelopen die ik alleen nog maar kende van de digitale snelweg en het was leuk om op zo'n manier elkaar beter te leren kennen. Na afloop kon je met je startnummer gratis naar Burgers Zoo, waar we dan ook gebruik van hebben gemaakt.
In februari boekte ik mijn eerste overwinning van dit jaar in mijn leeftijdsklasse bij de Engbergenloop in Gendringen. Later volgden er ook nog overwinningen bij de Achterhoekcross in Gaanderen, de Citylauf in Stadtlohn(D), de Citylauf in Bocholt(D), de Citylauf in Hamminkeln(D), de Herfstloop in Wehl, de Novembercross in Aalten en de DEO loop in Borculo. Op 13 april zijn we wezen kijken naar de Marathon van Rotterdam, nadat ik zelf eerst aan de AD loop heb meegedaan. Het zou een prachtige dag worden en wat waren we blij dat we Theo Stronks nog weer meekregen naar Aalten. Een week later heb ik meegedaan aan de Jail to Jail loop, een bijzondere loop van de oude Koepelgevangenis De Berg in Arnhem-Noord naar de Penitentiaire Inrichting in Arnhem-Zuid, in de volksmond ook wel de Blue Band Bajes genoemd.
Eind april werd ik gebeld of ik zin had om mee te doen aan de Batavierenrace, de grootste estafetteloop ter wereld. Nadat ik de avond ervoor nog een wedstrijd in Duitsland heb gelopen, rij ik de andere morgen om half zeven Dinxperlo binnen om mee te doen bij de studenten filosofie van de Universiteit Groningen. Op 25 mei heb ik de Ooyse Landloop in Oud-Zevenaar gelopen(5km/17,40 min). Samen met de Maas-en Waalse Dijkenloop in Beneden-Leeuwen(10km/37,20 min) en de Montferland Run in 's-Heerenberg(15 km/57,32 min) beschouw ik dit als mijn beste wedstrijden van het jaar. Vanaf begin juni tot begin december waren de wedstrijden van het Gelders Looppaspoort weer en hier ben ik op een fraaie derde plaats gëeindigd.
Begin juli gingen we met een grote groep atleten naar het Duitse Drevenack, wat misschien wel een mooie traditie wordt. Aan het eind van die maand liep ik mijn eerste wedstrijd in Frankrijk, de Mini Marathon des Sabbles. Het jaar ervoor kreeg ik in dit land nog een startverbod! Ook werden er dit jaar weer verschillende wedstrijden in Duitsland gelopen. Gezellige en goed georganiseerde wedstrijden waar je echter wel altijd de tijd voor moet nemen. Begin november word ik uitgenodigd om als pacer aan de parcoursverkenning van de Montferland Run mee te doen, iets dat ik ook nog nooit had gedaan. Mooi waren ook de trainingen op plaatsen die ik niet kende en de gezamenklijke trainingslopen deze zomer in het Montferland en op 29 december in de Slangenburgse bossen.
Over het algemeen was het een prachtig loopjaar. Ik heb weer lekker veel wedstrijden kunnen lopen, veel atleten ontmoet en het was ook lekker een jaar zonder blessure's.

20 januari 2008 Safari Run in Arnhem

Bovenste rij(en) van links naar rechts:

Dries Pluimers, Floor Perquin, Ronald Moska, Taco Hanou, Ingrid Hanou, Jan Keemink, Geert Wevers, Jan Broers, Anja Stafleu, Bram Wevers, Riny Jansen, Evert Dorregeest, Manon Mensink, Hans Baltesen, Henk Smit, Femke Goedhart, Petra, Maarten van Alphen, Bjorn Paree, Denis de Vries, Rob Roelofsen, Gert Noordhoek, Ton Stikkelbroek, Jos Nabuurs, André Ruitenbeek, Peter Barefoot-Van Rijn, Dick Leseman, Rutger Thung, Maurice van den Berg, Erik Schoon, Eelco Rem, Jeroen van Nieuwenhove.

Onderste rij van links naar rechts:

Rogier Kleine, Bertus van Elburg, Jannemien Bosman, Tonny Jansen, Renske Leseman, Marije van Aken, Eline, Peter van Limbergen, Michel Verheezen, Petra Schoon-van der Tak, Esther Straetemans.   

Geen opmerkingen: