zaterdag 6 november 2010

Aalten 1e 3dNb Crosscompetitie 5 km - 19,43 min - 1e Plaats M50

Achterhoekse spreuken in nieuw verenigingsgebouw de Ringkamp
Voor de wedstrijd moest ik in het prachtige vernieuwde gebouw van de Ringkamp even naar het toilet. In die ruimte zijn verschillende Achterhoekse spreuken op de wandtegels geschilderd en één van de teksten waar mijn oog op viel luidde als volgt: "Zo traag as dikken stront in'n trechter". Mijn eerste gedachte was toen ik de tekst gelezen had, dat ik hoopte dat deze spreuk vanmiddag niet op mij van toepassing zou zijn en gelukkig viel het ook allemaal wel mee. De andere mooie spreuken heb ik ook eens even aandachtig bekeken en als je de komende weken nog eens van het toilet gebruik moet maken, schenk er eens even aandacht aan.

De 3dNb Cross is mijn eerste wedstrijd in de 50+ klasse en ik vind het zelf eigenlijk wel bijzonder dat deze in Aalten de primeur mag beleven. Erg veel zal er ook wel niet veranderen maar om mijzelf te blijven motiveren, begin ik met een PR lijst vanaf deze leeftijd maar daarover de komende tijd meer. De start van de wedstrijd is in verband met het inzaaien van het grasveld verlegd naar het bestrate gedeelte van de Ringkamp en het is hier vandaag een klein beetje behelpen. Vanavond treed Boi Foi Toch op in de grote tent en die staat maar op enkele meters afstand vanaf de startstreep.

De eerste kilometer is altijd erg verraderlijk en het gemakkelijkste stukje parcours van de 3dNB Cross, licht aflopende harde weg die ik in een tijd van 3,31 minuten loop. Na dit stuk slaan we rechtsaf het Loohuisbos in en over het algemeen is het hier, na de overvloedige regenval, goed te lopen. Een stukje verder op het bouwland wordt het wat moeilijker maar echt los is de grond hier niet en kan ik het tempo redelijk vasthouden. Ook de volgende kilometers lopen goed en Wim Brinkman, net terug van een blessure, loopt een groot gedeelte van de wedstrijd ongeveer 100 meter achter mij. Als ik weer in de Ringkamp ben klok ik een mooie tijd van 19,43 minuten en is mijn eerste PR bij de 50 plussers een feit!

Uitslagen M50: 1.Geert Wevers 19,43 min, 2.Wim Brinkman 20,04 min, 3.Herman Baten 22,10 min, 4.Ard Heinen 24,18 min, 5. Jan Kolthof 24,47 min.

Uitrusten na de wedstrijd

Geen opmerkingen: