zaterdag 27 november 2010

Aalten 4e 3dNb Crosscompetitie 5 km - 19,13 min - 1e Plaats M50

Nog ruim 500 meter lopen en de 3dNb Crosscompetitie 2010 zit er op 

Na de twee wedstrijden die ik in het vorige weekend heb gelopen in Aalten en Nijmegen en de nodige trainingen, zit ik er aan het begin van de week voor mijn gevoel een beetje doorheen. Daarom heb ik bewust drie dagen voor de 4e wedstrijd van de 3dNb Crosscompetitie de hardloopschoenen maar eens in de kast laten staan en wat rust genomen. Dat heeft me blijkbaar goed gedaan want nadat het startschot klinkt heb ik de eerste 500 meter van de wedstrijd op kop gelopen. Het ging me ook direct vanaf het begin vrij gemakkelijk af en dat is ook wel weer eens fijn om mee te maken.

Op de Loohuisweg gaan de overwegend jongere atleten me voorbij maar de hele wedstrijd kan ik de kopgroep aardig blijven volgen. Het is prima te lopen in het Loohuisbos maar ik heb onderweg toch wel steenkoude handen. Na ongeveer anderhalve kilometer komt Wilco Dunnewold van AV Archeus uit Winterswijk me voorbij en vraagt hoe het met me gaat. Ik zeg dat ik me prima voel en samen lopen we verder en doen beide ons kopwerk.

Mijn directe concurent voor een podiumplaats Wim Brinkman loopt een eindje achter me en dat blijft de hele weg zo. Als we het lange pad in de richting van de familie Til voorbij zijn, zie ik dat er een mooie tijd inzit en als ik even later in de Ringkamp over de finish kom ben ik precies een halve minuut sneller dan de eerste wedstrijd. Voor ik er erg in heb zijn ze al met de prijsuitreiking begonnen en ik ben nog net op tijd binnen om deze mee te maken. Tom loopt bijna precies dezelfde tijd als twee weken geleden en komt in het eindklassement op een 17e plaats met een tijd van 1:05.58.

Eindklassement Mannen 50: 1.Geert Wevers 58.23, 2.Wim Brinkman 59.38, 3.Ben Wesselink 1:02.50, 4.Ard Heinen 1:11.20, 5.Jan Kolthof 1:13.21

uitslagen

eindklassement

site organisatie
Tom Wevers en Luca Palm uit Rhede

Geen opmerkingen: