zondag 21 november 2010

Nijmegen 27e Zevenheuvelenloop 15 km - 1:02:28 - 88e Plaats M50

Aankomst op het station in Nijmegen met van links naar rechts Ingrid van Zolingen, Marco van Rijs, Wim Brinkman, Geert Wevers, Gerrit Dijkslag en Peter Baten

De Keniaanse atleet Leonard Patrick Komon heeft tijdens de Zevenheuvelenloop in Nijmegen een wereldrecord neergezet op de 15 kilometer. De Afrikaan liep de afstand tussen Groesbeek en Nijmegen in 41 minuten en 13 seconden. Daarmee was hij heel wat sneller dan de oude mondiale toptijd, die zijn landgenoot Felix Limo negen jaar geleden in dezelfde wedstrijd op 41,29 bracht. Ruim 21 minuten later komt Wevers uit Aalten over de streep!

Nadat ik zatermiddag nog lekker ontspannen meegelopen heb met de derde wedstrijd van de 3 dNb Crosscompetitie (5 km. in 22,36 min) staat er zondag na 17 jaar weer een Zevenheuvelenloop op het programma. De wedstrijd is in de afgelopen jaren wel een stuk massaler geworden maar daardoor niet minder leuk. Alles is perfect georganiseerd en op het hele parcours is goed te lopen.

Om 9.01 uur vertrekken we met de trein vanaf het station in Aalten naar Nijmegen. Daar aangekomen worden we in de winkel van Run2Day gastvrij ontvangen door eigenaar Theo van Maanen. Een kop cappuccino en een gevuld stuk speculaas staat daar op ons te wachten. Theo, erg bedankt daarvoor. We hebben nog genoeg tijd om in de richting van het parcours te lopen en wat rond te kijken. Het is heerlijk weer maar af en toe staat er een gure wind.

Ongeveer een half uur voor de start ben ik in het blauwe startvak en hier is nog genoeg ruimte om een beetje warm te lopen. Ik praat wat bij met Martijn Vergeer en door speaker Bert Pessing wordt de spanning opgevoerd. Na het voorstellen van de toplopers schiet de Nijmeegse burgermeester Thom de Graaf ons weg. Het is even zoeken naar de juiste weg met zoveel lopers maar al gauw kun je goed uit de voeten. Na een paar kilometer merk ik al dat ik vandaag geen superbenen heb en dat het werken wordt. De eerste vijf kilometer zijn veelal vals plat en is niet het gemakkelijkste gedeelte van het parcours (20,48 min).

We slaan linksaf de Derde Baan op en hier staat de eerste drankpost. Onder het lopen drink ik wat sportdrank maar krijg er ook wat van in mijn oog en dat voelt niet echt lekker. Een kilometer later zitten we op de Zevenheuvelenweg en het is een prachtig gezicht om die grote stoet lopers in het dal voor je te zien lopen. Het tien kilometerpunt (41,54 min) ligt op de Meerwijkselaan en hier merk ik dat het moeilijk wordt om mijn doel van onder de 1 uur en 2 minuten te halen.

De 11e kilometer op de Postweg is de zwaarste van de Zevenheuvelenloop en gaat in 4,35 minuten. Daarna is het overwegend dalen en dat heb ik net nodig en ik begin iets fijner te lopen. In de laatste kilometer staat ontzettend veel publiek en ze schreeuwen je naar de finish waar ik net boven mijn gestelde doel (1:02,28) uit kom. Op weg naar de finish blijkt eigenlijk wat voor een massaal evenement de Zevenheuvelenloop is, de laatste lopers zijn net gestart aan hun wedstrijd en sommige atleten moeten nog starten!



video van mijn finish (gelijktijdig met de overhandiging van de 50.000 euro voor het wereldrecord)

Geen opmerkingen: