zondag 24 april 2011

Verslag van de 20e Paasloop In Lichtenvoorde

De tien kilometer lopers net na de start (foto Peter Gries)
Paasloop Lichtenvoorde prooi voor Gerrit te Grotenhuis

Door Benno Stevering


De jaarlijkse paasloop in Lichtenvoorde leverde zondag 24 april 2011 op de tien kilometer een zege op voor survivalrunner Gerrit te Grotenhuis uit Aalten. Hij liep de langste afstand in een tijd van 35.57 minuten. Te Grotenhuis bleef hiermee ruim verwijderd van het parcoursrecord van Jos Sasse uit Harreveld die in 1997 een tijd van 31.21 minuten op de klokken bracht. Wel zorgde hij voor een spannende strijd voorin het veld en had uiteindelijk de langste adem. Zo was het Walle Assmann uit Lichtenvoorde die luttele seconden later de eindstreep passeerde in  36.03 minuten. Rudi Spekschoor uit Marienvelde kwam op enige achterstand over de meet in 36.49 minuten. Hans Waalder van het Ropes and Running team kwam als vierde over in 37.25 minuten. Arnold Boschker van de lopersgroep Lichtenvoorde had voor verbetering van het parcoursrecord honderd euro ter beschikking gesteld. Na afloop zwaaide hij nog even met de briefjes rond met de opmerking dat aanscherpen van dit record toch bijzonder lastig zal worden. Toch zal er eens een loper wakker worden en op eerste Paasdag in Lichtenvoorde wederom de sterren van de hemel lopen en met de honderd euro huiswaarts keren. Zerline de Boer uit het Duitse Vreden won bij de vrouwen in 44.40 minuten.

De vijf kilometer werd een fraaie zege voor Henri te Braak uit Arnhem, lid van Cikoxe2x80x9966 in 17.27 minuten. Remi Rondeel uit Zelhem kon het hoge tempo van Te Braak niet volgen en moest genoegen nemen met een tweede klassering in 17.55 minuten. Jan Wevers uit Aalten noteerde een uitstekende derde tijd met 17.57 minuten. Peter Weinans uit Gendringen kon niet verhinderen dat zijn dochter Saskia Weinans van het Running Team Achterhoek voor hem eindigde als eerste vrouw in 18.38 minuten. Hiermee werd ze vierde overall. Lisa te Molder van het Running Team Achterhoek werd tweede vrouw in 19.14 minuten. Marijke Huisman uit Lichtenvoorde pakte de derde klassering in haar categorie met 23.33 minuten. Hiermee was ze tevens de snelste in haar woonplaats Lichtenvoorde.

Het parcours voor de korte afstanden liep door de woonwijk en het Flierbeekpark. Er was veel publiek aanwezig om de lopers aan te moedigen. De langere afstanden verlieten al snel het Flierbeekpark en werd door de prachtige Vennebulten geleid. Start en finish vonden plaats bij de Varsseveldseweg te Lichtenvoorde ter hoogte van het clubgebouw van Litac. De organisatie van Lopersgroep Lichtenvoorde mocht in totaal veel deelnemers welkom heten aan de start. In totaal kwamen er 164 deelnemers hun beste beentje voorzetten. Ondanks het mooie weer werden er geen records verbeterd. Aanmoedigingen waren er des te meer. De loop was er voor en met elkaar. De Lopersgroep Lichtenvoorde was bijzonder content met het verloop van de wedstrijd, alsmede de opkomst van het aantal deelnemers en hoopt ook volgend jaar weer op een grote belangstelling.

Geen opmerkingen: