zaterdag 9 april 2011

Baan Ciko'66 in Arnhem 1.500 meter - 4,59 min - 1e Plaats M50

Dick Leseman: "Op mijn 50-ste wil ik op mijn best zijn" 

Enkele weken terug krijg ik een uitnodiging van Dick Leseman voor zijn vijftigste verjaardag. Hij heeft op woensdag 6 april Abraham gezien en hij wil dit op de zaterdag erna vieren met een baanwedstrijd bij atletiekvereniging Ciko'66 op Sportcentrum Valkenhuize in Arnhem. Je hebt de mogelijkheid om mee te lopen op de 1.500, 3.000 of 5.000 meter.

Ik geef graag gehoor aan deze uitnodiging, in het verleden heb ik geregeld met Dick in een wedstrijd een robbertje uitgevochten. Naast dat we leeftijdsgenoten zijn, waren het ook leuke, sportieve duels waarbij hij de ene keer won en de andere keer ik net iets beter was. Op dit moment is hij echter in de vorm van zijn leven en loopt hij veel beter dan ik!

Op vrijdagavond meld ik me aan voor de 1.500 meter en als ik een dag later in de richting van Arnhem rij, denk ik aan de tijd die ik zal kunnen lopen. Binnen de 5 minuten zal prachtig zijn maar ik verwacht dat ik dichter in de buurt van de 5,10 minuten zal zitten. Nadat de 5.000 en 3.000 meter zijn geweest wordt er voor de start van de 1.500 meter nog even voor Dick zijn verjaardag gezongen.

Ik zie dat er tussen de 15 en 20 atleten aan de start staan en gelijk na het startschot krijg ik direct al een flinke beuk van Evert Dorregeest. Maar alles gaat goed en ik kan een lekker tempo blijven lopen. Na 1.000 meter in 3,15 minuten lig ik mooi op schema en zit mijn gehoopte eindtijd er nog steeds in. In de laatste ronde gaat Manon Mensink me voorbij en loop ik op een derde plaats naar een tijd van 4,59 minuten, ik kan weer een PR op mijn lijst invullen.

Nadat ik me gedoucht heb, maak ik met veel bekenden een praatje en staat er een heerlijk koud en warm buffet klaar. Leuk om zo een avond te organiseren en Dick zelf loopt een erg mooie tijd van 9,53 minuten op de 3.000 meter. "Op mijn 50-ste wil ik op mijn best zijn" maakt hij al aardig waar!

Klik op de foto's van Maarten van Alphen

fotoalbum

Manon Mensink is me vanavond net te snel af

Geen opmerkingen: