vrijdag 29 april 2011

Stadtlohn(D) 8e Citylauf 5 km - 19.32 min - 3e Plaats M50

De laatste meters voor de finish

De komende maanden staan er op vrijdagavond weer verschillende loopjes op het programma bij onze Oosterburen en naar dit soort wedstrijdjes mag ik altijd graag naar toe gaan. Vanavond is de eerste en op de vrijdag voor Koninginnedag vertrekken we om 18.00 uur met vijf personen naar Stadtlohn, dat net over de Duitse grens achter Winterswijk ligt. We moeten ons twee keer inschrijven maar uiteindelijk komt het allemaal goed en gaan we samen het rondje een keer lopen. Ik ben hier nu voor de 6e keer en zie dat ze het rondje wat veranderd hebben, ook is de 5 kilometer nu het slotstuk van de avond. Ik vind het allemaal geen verbeteringen en ook is het minder druk dan enkele jaren geleden.

Bij de start om 19.45 uur is het een ideale temperatuur om te lopen en zien we ook clubgenoot David Sonntag staan, die tegenwoordig in Oeding woont. Met bijna 200 deelnemers is deze afstand goed vertegenwoordigd en na het startschot slaan we rechtsaf de winkelstraat in. Het eerste valse plat komt er al vrij snel aan en dat merk je toch wel iets in de benen. Op de helft van de wedstrijd lopen Jan, Frank en Wim al ver voor me maar aan de tussentijden te zien loop ik vandaag voor mijn doen vrij goed. In 9.32 minuten heb ik de eerste ronde erop zitten en merk ik dat mijn beoogde tijd van onder de 20 minuten er in zit.

David komt gelijk met mij door maar moet in de tweede ronde toch wat toegeven en hij krijgt het steeds moeilijker. Over deze ronde doe ik precies 10 minuten en ben ik na Jan (17.35 min) en Wim (18.26 min) de derde 50 plusser. Ik ben tevreden en als ik de 3e en 4e kilometer nog eens weer onder de 4 minuten kan lopen dan zit er ook nog weer eens een tijd in de richting van de 19 minuten in.

Uitslagen:




site organisatie

David Sonntag
Wim Brinkman
 
Oorkonde

Geen opmerkingen: