vrijdag 1 juli 2011

Trail de Semois - Vrijdag, de dag van aankomst

Ik ga op reis en neem mee ….. 
Een aantal maanden terug laat Henrie Drenthel een mail rondgaan met de vraag wie er in het eerste weekend van juli zin heeft om mee te gaan naar een Trail Run in de Ardennen. Hij heeft zelf de laatste jaren veel ervaring opgedaan en probeert andere atleten hier nu ook warm voor te maken. En dat is prima gelukt want maar liefst 16 personen geven zich op.

Vrijdagmiddag om 13.00 uur staan Henrie, Claudia en Jaimy met hun camper bij mij voor de deur om me op te halen en rijden we via de Duitse autobaan, Verviers en Bastogne naar Martue, een plaatsje dat bijna op de grens met Frankrijk ligt. De reis verloopt voorspoedig, op een steentje op de voorruit van de camper na, maar gelukkig houdt de ruit het verder de hele reis.

Om 17.45 uur zijn we als eerste op de plaats van bestemming, outdoor adventure X-Cape. De laatste kilometer er naar toe, laat ons meteen al weten dat we in een mooi en heuvelachtig gebied zitten. De locatie op zich is schitterend en alles is ingericht naast het riviertje de Semois. Ook blijkt hier de start- en finish van de Trail te zijn, die morgenvroeg van start gaat. Veel beter kunnen we het niet treffen!

De volgende auto die arriveert, is die van Bert Klutman en dat komt prima uit want hij heeft de grote tent bij zich waar we de komende nachten met zijn negenen in zullen slapen. Na enig overleg en wat overtuigingskracht beginnen we ons kamp in te richten en ondertussen komen ook de anderen aan. Het duurt maar even of de barbecue draait op volle toeren en de eerste drankjes worden genuttigd. Ook de eigengemaakte salade van Bert smaakt voortreffelijk en het valt me op dat we een proviand bij ons hebben waar we de hele week wel bijna mee door zouden kunnen komen.

Tot halverwege de avond kun je nog lekker buiten zitten onder de luifel en gelukkig blijft het droog maar de temperatuur daalt wel erg snel naar een graad of zeven. Toch houden ons de verhalen voor de dag van morgen nog een beetje warm en zelfs van een lichte spanning is bij sommigen al iets merkbaar.
Voor bijna de gehele groep atleten wordt het dan ook hun eerste Trail en kun je haast voelen dat het onbekende van wat ons te wachten staat, bij de meesten van ons één groot vraagteken is. Zoals het bij een echte groep sportmensen hoort, wordt rond middernacht de slaapzak opgezocht voor wat wel eens een korte en koude nacht kan worden.

Klik op de link voor enkele foto's van onze eerste dag in de Ardennen.

Morgen volgt er een verslagje van de zaterdag!
Ons onderkomen met rechts in de hoek onze tentdouche

De tanden worden voor het slapen gaan nog even gepoetst

Geen opmerkingen: