dinsdag 12 juli 2011

Walfortloop in Aalten 6 km - 24,54 min - 35e Plaats

De tweede keer op het pad langs de beek bij havezate 't Walfort
Vanmorgen met het opstaan heb ik een spierpijn in de bovenbenen zoals ik dat lang niet gevoeld heb. De venijnige paadjes in de Vennebulten van de avond ervoor hebben er toch meer ingehakt dan dat ik voor die tijd gedacht heb.
Toch heb ik er geen moment over getwijfeld om mee te doen met de wedstrijd vanavond. Voor het startschot gaat hoor ik dat we in het verleden met de Walfortloop altijd 133 meter tekort hebben gelopen en dat het parcours in de afgelopen maand opnieuw is nagemeten. Er is nu een exacte 6 kilometer wedstrijd van gemaakt en dat is ook niet zo moeilijk als de start en finish op de Hamelandbaan is, daarnaast vind ik het zelf ook veel mooier.
De maand juli is voor mij altijd mijn rustmaand en dat betekent dat ik alleen loop als ik er zin in heb maar een wedstrijd in Aalten probeer ik altijd wel mee te pakken. Voor de wedstrijd schat ik, dat ik een tijd tussen de 24 en 25 minuten kan lopen maar als ik op de baan terug kom moet ik nog wel even flink aanzetten om in 24,54 minuten over de streep te komen.
Erg gemakkelijk gaat het vanavond allemaal niet en ik wordt door een aantal atleten ingehaald die ik normaal achter me kan laten. In augustus moet ik de trainingen maar weer eens goed oppakken en op 2 augustus staat de zomeravondloop in Winterswijk alweer op het programma, een mooie en zware wedstrijd en eentje om naar uit te zien.
Bram loopt wederom een prima wedstrijd en eindigd als 8e van de 123 deelnemers in een mooie tijd van 22.59 minuten. Ongeveer een jaar geleden liep ik nog voor hem maar die tijd is geweest.
Rob Berkelder en Bram

Geen opmerkingen: