dinsdag 26 juli 2011

Stadstraining in Amiens Frankrijk

De prachtige kathedraal van Amiens, de Notre-Dame
Vanuit de parkeergarage Les Halles kom ik al vrij snel op het plein voor de kathedraal. Als een magneet trekt de immense Notre-Dame bezoekers van de stad Amiens naar zich toe en dat is ook niet zo verwonderlijk. Het is het grootste gotische gebouw van Frankrijk(145 meter lang en 70 meter breed) en het kan tweemaal de Notre-Dame van Parijs bevatten.

Achter de kathedraal loop ik via de bisdomtuin in Parc de l'Eveche van de bovenstad naar de benedenstad toe en kom zo in de wijk van Saint-Leu terecht. Deze pittoreske wijk met kleine huisjes en vele gekleurde gevels is een bezienswaardigheid op zich. Het is hier leuk lopen en door de vele bruggetjes en kanaaltjes wordt dit stadsdeel ook wel het kleine Venetië van het noorden genoemd, ook kom ik hier langs de oudste huizen van de stad, de zogenaamde huizen met puntgevels.

Langs de bochten van de grachtjes geven de smalle straatjes met hun volle terrassen en restaurants leven aan de wijk en het geeft ook eigenlijk wel een aparte sfeer als ik hier door de straten slenter. Ik steek de loopbrug Samarobriva over en sta plotseling middenin een oase van groen, als ik het Parc Saint-Pierre binnenloop. Een vreemde gewaarwording om binnen de minuut van een grote mensenmassa naar dit rustgevende gedeelte van de stad te lopen maar zeker niet minder mooi.

Op de teugweg naar de parkeergarage kom ik weer langs de kathedraal en besluit om nog wat foto's bij te schieten. Af en toe is het dan ook best eens leuk om midden door een grote stad te lopen, in dit geval de hoofdstad van Picardië.

Klik op de link voor enkele foto's

Welke route zal ik eens volgen?

Geen opmerkingen: