vrijdag 30 september 2011

Buit fruit uit

Elke dag 200 gram fruit is een must, zeker voor een serieuze hardloper
Ze zullen best bestaan, mensen die denken dat fruit in flesjes groeit. Immers, onze maatschappij is ingericht op gemak. Zelf een peer schillen of een sinaasappel uitpersen? Mwah, geen tijd. Bovendien, daar krijg je kleverige handen van.

Fruit kopen we liever kant en klaar in een pakje. Of desnoods voorgeschild en gesneden in het versvak van de supermarkt. Met een plastic vorkje prikken we het uit het bakje. Het moet niet gekker worden. Hard je tanden op een appel, streel je verhemelte met meloen, voel het zoete mangosap langs je kin.

Elke dag 200 gram fruit is een must. Zeker voor de serieuze hardloper. Niet alleen voor de vitamines, mineralen, koolhydraten en vocht, maar zeker en juist ook voor de vezels. Fruit bij het ontbijt in de vorm van sap. Fruit in de salade, fruit in de lunchbox. ’s Avonds fruit als tussendoortje. Fruit in de yoghurt in combinatie met muesli bijvoorbeeld. En al eens kaki’s, woestijnvijgen, kumquats, limoenen, pomelo’s, granaatappels, cranberry’s en passievruchten geprobeerd. Met fruit meer mans, eh sorry dames, mens (
bron)

1 opmerking:

Geert zei

Dan mag ik zelf wel eens iets meer fruit gaan eten!