zondag 6 november 2011

Verslag en foto's van de 2e Trail Run in Braamt

Marieke wordt door de heren op handen gedragen
Eindelijk is het dan eens zover. Een trailrun vlak om de hoek in het Montferland met start en finish op het terrein van Markant Outdoorcentre, aan de westzijde van het Stroombroek. Na de Loohuiscross van gisteren en een klein feestje ’s avonds was ik blij dat de start pas om 13.00 uur was. Klokslag 11.42 uur stonden Wim Brinkman, Marieke Prinsen en Geert Wevers dan ook voor de deur om mij op te pikken. Even na twaalven waren wij present in het basiskamp waar al van alles en nog wat te doen was op gebied van Outdoorsport.  Adventurerunning, boogschieten, kanoën etc. te veel om op te noemen. Voor een impressie kijk maar eens op hun website en bij Markant Outdoorcentrum

Veel runners waren er nog niet, dus onze startnummers hadden we snel. Even een kop koffie met een gevulde koek en daarna omkleden. De voorzieningen lagen er allemaal netjes bij. Marieke kreeg het voor elkaar om voor de start al een PR neer te zetten. Vier keer naar het toilet binnen 8 minuten. “Ben niet nerveus….”. Paar minuten voor één een korte briefing voor de circa 40 deelnemers op de langste afstand, de 16 kilometer. Een tijdregistratie is er niet, als je je tijd wilt weten moet je het zelf maar klokken. Lekker basic, prima toch.

We hadden besloten met z’n vieren te lopen waarbij Geert wat heen en weer jojoot om wat foto’s te maken. Ongetwijfeld te zien op deze site. Daarna loopt ie zijn eigen race (100 meter voor ons, 8 km lang J). De route voert ons deels over het mountainbikeparcours, uitgezette wandelroutes en paardenpaden en we lopen op paden waar we nog nooit geweest zijn. Het is geen moment vlak en dat maakt het hier ook zo mooi.

Al lopend blijkt wel dat we het tempo er goed in hebben; de eerste twee 5 kilometers ruim binnen het half uur. Na één uur en 24 minuten zijn we weer terug in het kamp en blijkt de route iets meer dan 15 kilometer te zijn geweest en dat we 344 hoogte meters hebben gelopen. Oeps, iets te hard gelopen voor een trail, maar iedereen kon het tempo goed volgens dus helemaal niet erg. Is Wim tenminste ook op tijd op z’n werk.

Na afloop ontvangen we nog een lekkere warme, functionele buff/bandana, waar we natuurlijk mee op de foto moeten. Algehele conclusie naar afloop was dat dit echt een aanrader is om met een veel grotere groep aan mee te doen, dus houd de website in de gaten voor meer info.

Klik op de link voor enkele foto's van de Trail Run


Met vriendelijke sportgroeten,

Henrie Drenthel
Ook een delegatie uit Lichtenvoorde en Groenlo is aanwezig met van links naar rechts Ap Scheers, Rick Delsing, Johan de Heer, Christian Reinders, Robert de Boer, Andre Bleumink en Martijn Obbink

Na afloop onder het finishdoek met de gekregen buff

8 opmerkingen:

Marieke zei

Mooie heldere foto's Geert.Toestel pas gepoetst ofzo..?Het was weer fantastisch heerlijk.En eerlijk is eerlijk ..de buff staat Wim het best!!

Wim zei

natuurlijk ,wat staat mij nauw niet na zo n loop.
En ja was op tijd op het werk om lasagne te maken,ze houden zelfs met het menu al rekening met je loop hobby .Waar vindt je nog zo n werkgever ?

André zei

Ook het LVG team heeft er een mooie middag van gemaakt. De bikkels die afgelopen zomer nog de Bonnet beklommen voor Kanjers voor Kanjers hadden al een tijdje geen heuveltraining meer gedaan, maar dat weerhield ze er niet van om hard van start te gaan ;-) Het ging zo hard dat ik zelf zo goed als geen tijd had om foto's te maken... Gelukkig hebben we de foto's van Geert nog.
Wat een prachtig gebied zo in de herfstkleuren. En fantastisch weer om te lopen natuurlijk.
Ik vroeg aan de organisatoren na afloop of dit éénmalig was of dat ze het wilden gaan uitbouwen naar een 'echte' trailrun van een kilometer of 30. Het antwoord was dat dit een eerste probeersel was, maar dat een lange run inderdaad in de planning staat voor de toekomst. Dat biedt perspectief!

André zei

Voor de liefhebbers de route:
http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=747195

Ik had onbedoeld nog een klein extraatje aan het eind. Een fikse klim die veel anderen helaas gemist hebben, jammer voor hen...
Totale afstand kwam hierdoor voor mij op 16,94 km.

Adriaan zei

Hallo Geert,

Heel leuk verslag. We zullen vandaag of morgen ook aantal van jullie foto’s op onze site zetten. Dank! We gaan volgend jaar vrijwel zeker weer een trailrun organiseren en misschien ook eentje van 30 en/of 50km.

Met vriendelijke groet,

Adriaan Mosterman (organisatie)

Geert zei

Andre, ik stond er ook al van te kijken toen jullie ineens van rechts kwamen en weer op hetzelfde pad als ons liepen.

Had je een bordje gemist door die hoge snelheid van jullie?

André zei

...Had je een bordje gemist door die hoge snelheid van jullie?...

Ja bij zo'n snelheid beginnen mijn ogen wat te tranen en dan mis je makkelijk een bordje ;-)

Marco zei

Mooi foto,s Geert. ik doe de volgende keer zekers mee. lijkt me ook wel wat met die heuvels.
Grt Marco