zaterdag 5 november 2011

Verslag van de 1e Boekelder Cross in Aalten

Lars Duistermaat op scherp in eerste editie Boekeldercross
Door Benno Stevering
AALTEN – Lars Duistermaat van atletiekvereniging Archeus uit Winterswijk liet zich zaterdagmiddag in Aalten wederom van zijn beste kant zien. De snelle en krachtig lopende atleet won de vijftien kilometer als voorbereiding voor de zevenheuvelenloop in Nijmegen en de Berghse Montferlandrun. Zijn reactie na afloop:  ’’Ik wilde testen of ik het tempo ook op de vijftien kilometer door kan trekken na de goede wedstrijd in Doetinchem vorige week. De vijf en vijftien kilometer lopers starten gisteren samen, daardoor ging mijn eerste ronde vrij hard en  kwam voor de vijf kilometer lopers mijn eerste ronde door in 17.05min. De tweede en derde ronde in mijn eentje lekker door kunnen lopen, wel wat verval. Maar dat kan op zo'n pittig parcours. Ik heb gewonnen in 52.56 minuten. Op de Zevenheuvelenloop en op de Montferlandrun probeer ik daar nog zo'n twee minuten af te knabbelen hoop ik. Ik voel me op het moment heel sterk!’’ .
Tweede werd Tony Klein Gebbink uit Groenlo, lid van lopersvereniging Groenlo in 57.25 minuten en derde was Bjorn Demkes uit Lievelde van AVA’70, de organiserende vereniging. Demkes had 58.56 minuten nodig over de 15 kilometer.  Klein Gebbink was enkele weken terug eveneens tweede op deze afstand in Groenlo. Op eenzame hoogte bij de vrouwen eindigde Sylvie Klein Goldewijk uit Zieuwent met een tijd van 1.05.14 uur. Zij duldde niemand in haar nabijheid en vloog als een hinde over het parcours. Ingrid van Zolingen uit Aalten hield met een tweede plaats en een tijd van 1.19.07 uur de eer van de organiserende vereniging hoog. Zij wist Gaby Spangemacher uit Bocholt die finishte in 1.19.36 uur nog op afstand te houden. 
Op de vijf kilometer won Mark te Brake uit Aalten in 17.21 minuten. Jonathan Kolks uit Bocholt eindigde op vier tellen achterstand. Bij de vrouwen zegevierde Jasmin Nieland uit Bocholt in 19.22 minuten.  De tien kilometer leverde een prooi op voor Wilco Dunnewold van Archeus in 41.45 minuten. Hij was zichtbaar blij met zijn overwinning.  De achtervolging zat er echter  dicht op. Zo werd Bram Vriese uit Lichtenvoorde tweede in 41.50 minuten. Heidie Jentink uit Lichtenvoorde zet haar zegereeks voort en won in 45.29 minuten. 
De novembercross competitie is al vele jaren een vertrouwde loop in Aalten op vier zaterdagen in november. Sinds enkele jaren heeft de organiserende vereniging AVA’70  de start en finish verhuisd naar de nabijgelegen Ringkamp. Ook dit jaar zal het evenement plaats vinden op deze locatie en toch is er wat gewijzigd. Met de firma Boekelder, een bedrijf dat gespecialiseerd is in betonboren, heeft AVA’70 een sponsorovereenkomst gesloten voor een periode van vier jaar, wat een continuïteit betekent voor de crosscompetitie in de novembermaand, waarmee AVA’70 bijzonder content mee is. Boekelder Betonboren is naast wedstrijdsponsor van de novembercross, tevens kledingsponsor van de jeugd en ook sponsor van de Gerard Tebroke Memorialloop.  De sfeer was zaterdag goed in Aalten en er was lekkere erwtensoep als vanouds verkrijgbaar. Het was deze keer qua weer zelfs warm!

Geen opmerkingen: