vrijdag 27 april 2012

Batavieren-race grootste estafetteloop ter wereld

                                 Registratie van de 39e editie van de Batavierenrace in 2011

De Batavierenrace is dit jaar met 8.500 deelnemers de grootste estafetteloop ter wereld. In het weekeinde van 28 en 29 april, klokslag middernacht van zaterdag op zondag, klinkt voor de 40e keer het startschot van deze ultra-marathon voor gemengde studententeams.
De 175 km lange route voor mannen en vrouwen begint bij het Sportcentrum van de Radboud Universiteit naast het Gymnasion en is opgedeeld in 25 etappes. Na elke etappe geeft de loper 'het stokje' over aan een teamgenoot. Er zijn zeventien etappes voor mannen en acht voor vrouwen. De lengte per etappe varieert van 2,9 tot 10 km, zodat de etappes op maat zijn voor zowel goedgetrainde als minder ervaren hardlopende studenten.

In het holst van de nacht gaan de eerste lopers van elk team via Brakkenstein, Beek, het Wylerbergmeer, Zyfflich, Niels en de lange Oraniendeich richting Emmerik. Via de Rijnbrug zijn ze tegen zonsopgang terug in Nederland om dan via 's-Heerenberg, Varsseveld en Haaksbergen door te lopen naar de campus van de TU Enschede, alwaar de finish is.
Daar barst zondag rond 17.30 uur vervolgens een gigantisch studentenfeest los. Aan de Batavierenrace doen teams mee van binnen- en buitenlandse universiteiten.

Team Wageningen Universiteit wint Batavierenrace
In 2008 deed ik zelf nog mee aan de Batavierenrace en moest ik s'morgens al om 7.00 uur starten in Dinxperlo

5 opmerkingen:

Geert zei

Ik had toen de avond ervoor ook al een wedstrijd in Stadtlohn(D) gelopen! Beide wedstrijden vallen vandaag ook weer samen.

Marco zei

Dat jij toen nog als student mee mocht doen.. Is dat van die Universiteit waar je samen met Theo op zat ?

theo stronks zei

Marco,Geert is er ooit als Batavier geridderd wegens bewezen diensten.Het grootkruis wat hij destijds gekregen heeft vanuit Duitsland is daar nog een bewijs van.
Helaas heb die studie zelf niet afgemaakt.
Heb toen na 3 jaar voor het serieuzere leven gekozen,vandaar..

Gerrit zei

Op deze foto ziet Geert er wel oud uit.

Er zit nu een dag extra tussen de loop bij onze Oosterburen en de studentenloop.

Geert zei

Ik vind het nog altijd jammer Theo dat ik zonder jou (alleen) verder moest in Wageningen. Maar ik heb me gered.