zaterdag 2 juni 2012

Aalten 12e Gerard Tebroke Memorial 5 km - 18.56 min - 8e Plaats

In de Hofstraat, samen met Raymond Schuurman (312), Hans Brunsveld (301), Fedde Schoemaker (307) en Zowie ter Hove (305)


Bij de 12e editie van de Gerard Tebroke Memorial is er voor gekozen om het start- en finishgebied te verplaatsen naar de Markt, midden in het centrum van Aalten. Ik vind dat dit een goede zet is geweest, er is meer gezelligheid door de verschillende terrasjes die er zijn en ook speaker Henk Borgmeijer geeft net dat laatste zetje dat zo'n mooi evenement verdiend. 

Doordat de ronden nu maar 1 kilometer lang zijn kom je om de paar honderd meter langs de wat sfeervollere plekken aan het parcours. Hierbij doel ik dan vooral op de Markt, langs cafe Schiller, het terras bij Malle Babbel en als hoogtepunt natuurlijk de schitterende doorgang door cafe Leuven. Vijf ronden en 5 kilometer lopen betekent voor mij dat ik iedere keer net onder de 4 minuten gemiddeld door wil komen en dat gaat me vandaag erg goed af. De laatste weken heb ik wat minder kunnen trainen maar aan de tijden te zien doet me de extra rust goed. Met de start is het even wennen dat we er alleen met mannen staan en dat heb ik nog niet veel vaker in een wedstrijd meegemaakt. 

Als we even later voor de eerste keer door het cafe lopen, laten de loeiende sirenes van de motor van politieagent Richard ter Bekke een lekker fel geluid achter, naast de felle aanmoedigingen van het publiek. Een grotere wedstrijd in je eigen woonplaats lopen heeft wel wat, al is het alleen maar de fantastische aanmoedigingen van de toeschouwers langs de kant van het parcours. Na de wedstrijd met het uitlopen zie ik dat mijn moeder en schoonmoeder er ook stonden, mooi dat ze er samen bij waren. 

Als ik begin aan de vijfde en laatste ronde zit er een lage 19 minuten in maar dan vind ik een hoge 18 minuten net iets mooier klinken en moet ik dus nog een kilometer vol aan de bak. Ik houd enkele seconden over en het is dit jaar de eerste keer dat ik onder de 19 minuten grens blijf en precies dezelfde tijd als mijn laatste Memorial. 

Na de wedstrijd drinken we met een aantal mensen nog wat op een terrasje en zijn we het erover eens dat een dergelijk geweldig evenement meer atleten verdiend en ben ik er bijna zeker van dat we volgend jaar in de richting van de 500 atleten kunnen gaan. Aan de vele vrijwilligers zal het niet liggen, echt een topprestatie wat zij hier neergezet hebben!

7 opmerkingen:

Jan zei

Geert dat beloofd wat voor de koninginneloop van volgend jaar!!

Grt Jan

Gerrit zei

Toen ik het stukje las dacht ik precies hetzelfde Jan!

Gerrit zei

Geert, doe de laatste reacties het aan de rechterkant niet meer?

En wie is je nieuwe sponsor, volgens mij loop je nu binnen zonder te werken. (niet dat je dat anders veel doet :) ).

Geert zei

Ja, toen ik het stukje geschreven was mijn eerste gedachte: Waarom doe ik eigenlijk nooit mee aan de Koninginneloop?

De laatste reacties aan de rechterkant ligt er al een paar dagen uit, geen idee nog waar het aan ligt!

Veel wedstrijden loop ik in een geel shirt en ik denk drie wedstrijden dit jaar in een wit shirt. De Kramp Run wordt de volgende in het witte shirt.

Gerrit zei

Ik bedoelde eigenlijk je sponsors aan de rechterkant van de site :)

Geert zei

Ja mooi he Gerrit? Je zou eens een paar dagen met me mee moeten lopen op het werk!

Gerrit zei

Lopen doe ik al genoeg Geert!
Ieder zijn vak, denk dat je na een dagje Kramp ook met hoofdpijn thuis zit.