woensdag 13 juni 2012

Inschrijving Zevenheuvelenloop geopend, met deelname 80 oud-Olympiërs

Zevenheuvelenloop 2009 met in het gele shirt Marco van Rijs
Op zondag 18 november start in Nijmegen de 29e editie van de ABN AMRO Zevenheuvelenloop. De inschrijving voor de najaarsklassieker over 15 km is geopend. Maximaal 33.000 hardlopers kunnen zich aanmelden; 23.000 individuele en 10.000 bedrijvenlopers. De meest duurzame hardloopwedstrijd van Nederland verwacht op basis van afgelopen jaren deze limiet ruim voor de derde zondag in november te bereiken.
De ABN AMRO Zevenheuvelenloop is één van de grootste top- en breedtesportevenementen van Nederland. Met zowel het wereldrecord mannen als vrouwen is het de snelste 15 km van de wereld. De afgelopen editie werd gewonnen door hardlooplegende Haile Gebrselassie.
Het goede doel van de ABN AMRO Zevenheuvelenloop is Loop voor Leven. Dit initiatief van UMC St Radboud zet zich in voor de preventie van kanker. Om zo veel mogelijk mensen te informeren over kanker en over wat je zelf kan doen om het te voorkomen wil Loop voor Leven met een speciale kanker-preventiebus het land in trekken. Hiervoor is veel geld nodig. Loop voor Leven is opgericht om geld in te zamelen zodat deze speciale bus volgend jaar door het land kan rijden.
Ruim 80 leden van de Nederlandse Vereniging voor Olympische Deelnemers zullen aan deze editie deelnemen. Bestuurslid van deze vereniging Marti ten Kate is reeds gestart met het verzorgen van trainingen voor de groep oud-olympiërs. Onder de leden Lobke Berkhout (zeilen), Jacques Brinkman (hockey), Marit van Eupen (roeien), Bas van de Goor (volleybal), Elsemieke Havenga (hockey), Marko Koers (atletiek), Kirsten van der Kolk (roeien), Kamiel Maase (atletiek), Eefke Mulder (hockey), Pedro van Raamsdonk (boksen), Nico Rienks (roeien) en Marcel Wouda (zwemmen).
De 29e ABN AMRO Zevenheuvelenloop start zondag 18 november om 13.00 uur op de Groesbeekseweg in Nijmegen. Inschrijven is mogelijk via www.zevenheuvelenloop.nl.

3 opmerkingen:

Geert zei

Eigenlijk heb ik nog wel een mooiere foto Marco, weet jij welke?

katja zei

Laat zien Geert

Marco zei

Mooie foto van de Kopgroep Geert!
Ik weet denk ik wel welke je bedoeld.... Ik heb die foto nog wel ergens :-)