zaterdag 2 juni 2012

Gerard Tebroke Memorialloop - Deel 5: Menzis Men Run

Deelnemers aan de 5 kilometer in 2011
Op zaterdag 2 juni a.s. vindt de Gerard Tebroke Memorialloop plaats in Aalten. De wedstrijd is in een nieuw jasje gegoten. Zo is de start en finish verplaatst naar de Markt in het centrum van het dorp. Daarnaast is het programma gewijzigd en zijn er nieuwe onderdelen aan toegevoegd met het doel, om de wedstrijd mooier, gezelliger en sfeervoller te maken. Niet alleen voor de lopers en loopsters, maar zeker ook voor het publiek. De komende weken zullen we met regelmaat op de wedstrijd vooruitblikken met nieuws en wetenswaardigheden over de Gerard Tebroke Memorialloop.

DEEL 5: MENZIS MENRUN (5 KM.)

Om 19.30 uur gaan de deelnemers aan de Menzis MenRun van start en zij worden weggeschoten door Marijke Groot, die als klantadviseuse werkzaam is bij de zorgverzekeraar. De atleten lopen 5 ronden van 1 kilometer door het centrum van Aalten. Het eerste gedeelte van het parcours is vlak en kan er lekker op tempo worden gelopen, maar het venijn zit elke omloop in de staart. En de staart is langer dan die er in eerste instantie uitziet. Het laatste gedeelte van elke ronde loopt het parcours licht omhoog,“vals plat” heet dat in wielertermen, maar gevarieerd is het in ieder geval zeker. Via de achteringang van Café Leuven wordt ook nog eens het overdekte gedeelte van het parcours bereikt en van de ene zaal loopt men via het cafégedeelte weer richting de buitenlucht. Onderweg zullen in dit bijzondere stuk van het parcours de muzikale klanken en aanmoedigingen van de toeschouwers als doping dienen. Als dit niet werkt worden de lopers bij het start- en finishgedeelte “opgewacht”door speaker Henk Borgmeijer, die elke atleet persoonlijk door de wedstrijd heen sleept met zijn enthousiaste commentaar. Hij maakt hierbij geen onderscheidt tussen snelle en langzame deelnemers. Zelfs de laatste binnenkomer zal zijn finish dan ook niet snel vergeten.

De voorinschrijving is intussen gesloten, maar inschrijven voor de Menzis MenRun is op de wedstrijddag nog wel mogelijk in de hal van het Gemeentehuis van Aalten. Vanaf 16.00 uur kan men hier terecht!     

Bij de inschrijving staat een collectebus waar je een bijdrage kunt geven voor de Tristan Hoffman Challange. Drie AVA'70 leden gaan hardlopend voor dit goede doel de Galibier beklimmen. Klik voor een uitgebreid artikel op de volgende link.
Gerrit Dijkslag, Henrie Drenthel en Benno Aversteeg

Geen opmerkingen: